Tekst

Novosti

Obavijest o odabiru kandidata i datumu održavanja razgovora i testiranja kandidata
12/02/2020

NATJEČAJ ZA RADNO MJESTO STRUČNI/A SURADNIK/ICA – EDUKATOR/ICA - 1 izvršitelja/ica na neodređeno vrijeme

-    odabrani kandidati pozivaju se na razgovor i testiranje:

A.A.

A.Š.

V.I.

R.B.

Testiranje će se održati u ponedjaljak, 17. veljače 2020. godine, s početkom u 09:00 sati,  u zgradi Ustanove u Krasnu.

Testiranje se sastoji od općeg i posebnog dijela te od psihološke procjene kandidata. Opći dio testiranja obuhvaća znanja iz zakonskog propisa koji regulira zaštitu prirode, poznavanja posebnih propisa koji reguliraju zaštitu prirode i poznavanja rada, ustrojstva, karakteristika i osobitosti Nacionalnog parka Sjeverni Velebit". Pravni izvori za testiranje: Zakon o zaštiti prirode (NN 80/13, 15/18 i 14/19) i Uredba o ekološkoj mreži i nadležnostima javnih ustanova za upravljanje područjima ekološke mreže (NN 80/2019).  Ostale relevantne informacije o Nacionalnom parku Sjeverni Velebit potrebne za testiranje nalaze se u Planu upravljanja Nacionalnim parkom Sjeverni Velebit http://www.np-sjeverni-velebit.hr/upravljanje/propisi/dokumenti/NPSV_Plan_upravljanja.pdf  te na mrežnim stranicama Nacionalnog parka http://www.np-sjeverni-velebit.hr/ . Posebni dio testiranja obuhvaća praktičnu provjeru informatičkog znanja i stranog jezika.

Po utvrđenim rezultatima pisanog testiranja, kandidati koji zadovolje odnosno koji na svakom dijelu testiranja ostvare najmanje 50% bodova, biti će pozvani na razgovor.

Molimo kandidate da svoj dolazak potvrde do petka, 14. veljače 2020. godine do 15:00 sati.

Noć muzeja 2020. u Kući Velebita
27/01/2020

I ove godine, točnije 31.siječnja. 2020. godine, održat će se petnaesta po redu NOĆ MUZEJA, manifestacija je to koja je započela 2005. godine s nekolicinom zagrebačkih muzeja, da bi tijekom proteklih godina prerasla u najznačajniju manifestaciju hrvatskih muzeja u koju se i ove godine JU Nacionalni Park Sjeverni Velebit uključila.

Ovogodišnja tema jubilarne Noći muzeja povezuje se s dvije velike obljetnice : 200 godina postojanja i rada Arheološkog muzeja Split, osnovanog 1820. godine i 140 godina Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu, osnovanog 1880. godine.

Opširnije...
OBAVIJEST O NATJEČAJU - STRUČNI/A SURADNIK/CA EDUKATOR/ICA
20/01/2020

Na temelju članka 24. Temeljnoga kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama (Narodne novine br. 128/17) i čl. 21. Statuta Javne ustanove „Nacionalni park Sjeverni Velebit“, a po pribavljenoj prethodnoj suglasnosti nadležnog Ministarstva zaštite okoliša i energetike za radno mjesto stručni/a suradnik/ca – edukator/ica – 2 izvršitelja/ice na neodređeno vrijeme (KLASA: 112-01/18-01/06, URBROJ: 517-03-1-1-18-171 od 31. prosinca 2018.) ravnateljica Javne ustanove „Nacionalni park Sjeverni Velebit“, donijela je Odluku kojom se raspisuje

 NATJEČAJ

za radno mjesto:

stručni/a suradnik/ca – edukator/ica – 1 izvršitelj/ica na neodređeno vrijeme


Natječaj se objavljuje u Narodnim novinama br. 7/2020, od 17. siječnja 2020. godine, te posredom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i na oglasnoj ploči Ustanove

Obavijest o obustavi natječaja
15/01/2020

Obustavlja se postupak javnog natječaja za radno mjesto stručni/a suradnik/ca – edukator/ica (1 izvršitelj/ica) na neodređeno vrijeme objavljen 18. prosinca 2020. godine u Narodnim novinama br. 124/17, internet stranici i oglasnoj ploči Javne ustanove “Nacionalni park Sjeverni Velebit”  te internet stranici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područna služba u Senju zbog činjenice da prijavljeni kandidati ne ispunjavaju formalne uvjete propisane Pravilnikom o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada Javne ustanove “Nacionalni park Sjeverni Velebit” za prijam u radni odnos.

Obavijest o radnom vremenu Kuće Velebita
10/01/2020

 Poštovani posjetitelji,

obavještavamo Vas da je od 10. siječnja 2020. g. radno vrijeme Kuće Velebita u Krasnu od srijede do nedjelje od 08:00 do 16:00 sati. Ponedjeljkom i utorkom posjet je moguć uz prethodnu najavu.

 

Stanje u Parku - upozorenje
03/01/2020

Poštovani posjetitelji,

Zbog zimskih vremenskih uvjeta, Park posjećujete na vlastitu odgovornost!

Zimska oprema kako za vozila, tako i osobna (gojzerice, topla zimska odjeća), je obavezna. Posjet Premužićevoj stazi NE preporučujemo zbog snijega koji na pojedinim dionicama prekriva markacije a time dovodi do nemogućnosti kretanja u prostoru odnosno orijentacije. Vrijeme je u ovom periodu iznimno nestabilno i divan sunčan dan se u trenu može pretvoriti u snježnu mećavu.

Molimo da uvažite naše upozorenje i time spriječite dovođenje u opasnost kako Vaših života tako i osoba koje su dužne u slučaju nesreće intervenirati i spašavati Vas.

Hvala Vam na razumijevanju!

Uprava Nacionalnog parka Sjeverni Velebit

Radno vrijeme Kuće Velebita za nadolazeće blagdane
23/12/2019

Dragi posjetitelji,

u nadolazećem razdoblju blagdana, posjetiteljski centar Kuća Velebita u Krasnu biti će otvorena svakim danom od 08:00 do 16:00 sati, osim na: Božić (25.12.), Stjepanovo (26.12.), Novu godinu (01.01.) te Sveta tri kralja (06.01.), kada Centar neće raditi. Za organizirane grupne posjete, molimo da se najavite nekoliko dana ranije.

Sretan Božić i Nova godina!
19/12/2019

Svim ljudima dobre volje, kolegama, partnerima, suradnicima i naravno svim posjetiteljima želimo sve najbolje za nadolazeće blagdane te puno sreće i uspjeha u 2020. godini!

OBAVIJEST O NATJEČAJU - STRUČNI/A SURADNIK/CA EDUKATOR/ICA
19/12/2019

Na temelju članka 24. Temeljnoga kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama (Narodne novine br. 128/17) i čl. 21. Statuta Javne ustanove „Nacionalni park Sjeverni Velebit“, a po pribavljenoj prethodnoj suglasnosti nadležnog Ministarstva zaštite okoliša i energetike za radno mjesto stručni/a suradnik/ca – edukator/ica – 2 izvršitelja/ice na neodređeno vrijeme (KLASA: 112-01/18-01/06, URBROJ: 517-03-1-1-18-171 od 31. prosinca 2018.) ravnateljica Javne ustanove „Nacionalni park Sjeverni Velebit“, donijela je Odluku kojom se raspisuje

 NATJEČAJ

za radno mjesto:

stručni/a suradnik/ca – edukator/ica – 1 izvršitelj/ica na neodređeno vrijeme


Natječaj se objavljuje u Narodnim novinama br. 124/19, od 18. prosinca 2019. godine, te posredom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i na oglasnoj ploči Ustanove

Obilježen Međunarodni dan planina
13/12/2019

U organizaciji JU NP Sjeverni Velebit je u petak, 13. prosinca 2019., u Krasnu prigodnim programom obilježen Međunarodni dan planina, ali i 20 godina od osnutka Nacionalnog parka.

Program je počeo u poslijepodnevnim satima, ispred Društvenog doma gdje je započelo kuhanje kotlića, sa brojnim sudionicima, te kuhanje vina. U prostorijama Doma lokalni OPG-ovi su svoje proizvode ponudili posjetiteljima, a održane su i dvije zanimljive predstave, prvo učenika područne škole Dr. Milana Anića Krasno pod nazivom Učenici pjevaju, recitiraju, glume šumu i planinu, a zatim i kazališta Animino Keko Eko. Program je upotpunjen oslikavanjem lica, onih najmlađih, ali i onih nešto starijih.

Glavni dio programa započeo je uvodnim govorom ravnateljice Parka Irene Glavičić Sertić, koja je uz, pozdrave dobrodošlice, najavila i 3 zanimljive prezentacije. Prvo je geologinja Parka, mr. sc. Dubravka Kljajo, održala poučnu prezentaciju na temu ovogodišnjeg dana planina Važnost planina za mlade, ali se i kratko osvrnula na dosadašnjih 20 godina Parka. Dr. sc. Boris Hrašovec sa Šumarskog fakulteta iz Zagreba, u sklopu dugogodišnjeg monitoringa potkornjaka na području Parka održao je prezentaciju Potkornjaci - diplomirali šumarstvo dok su dinosauri hodali Zemljom. A povodom ovogodišnjeg objavljivanja knjige Biljni svijet Premužićeve staze, dr. sc. Dario Kremer ukratko je predstavio ovaj slikovni vodič.

Između prezentacija nastupila su djeca polaznici škole gitariziranja pod mentorstvom Domagoja Biondića, a to su bili: Luka Krmpotić i Roko Tomljanović.

Nakon predavanja, uslijedilo je prigodno druženje i degustacija kotlića i kuhanog vina, a glazbeni program upotpunili su TS Arija iz Senja.

Još jednom zahvaljujemo se svima te Vas pozivamo i slijedeće godine da nam se pridružite!

 Tekst