Tekst

Novosti

Drugi Tjedan parkova Hrvatske od 20. do 28. svibnja 2017.
19/05/2017

Hrvatski nacionalni parkovi i parkovi prirode s više od 50 različitih aktivnosti obilježavaju Dan zaštite prirode RH, Međunarodni dan bioraznolikosti te Europski dan parkova

Po očuvanoj prirodi Hrvatska je jedna od najbogatijih zemalja, a 8 nacionalnih parkova i 11 parkova prirode, objedinjenih pod brend Parkovi Hrvatske, najprepoznatljivija su zaštićena područja. Kako bi podigli svijest građana o važnosti očuvane prirode i bioraznolikosti, održivom turizmu te učinkovitom upravljanju posjećivanjem parkova, od 20. do 28. svibnja obilježava se drugi Tjedan parkova Hrvatske.

Javna ustanova Nacionalni park Sjeverni Velebit u razdoblju od 20. do 28. svibnja organizira različita događanja kojima ćemo obilježiti Međunarodni dan biološke raznolikosti, Europski dan Parkova, Dan Nacionalnog parka Sjeverni Velebit, te 2. Tjedan parkova Hrvatske. Obilježavanje Tjedna parkova Hrvatske započeti ćemo u ponedjeljak 22. svibnja predavanjem Priroda u našem dvorištu, kojem je svrha potaknuti djecu da svoja dvorišta i vrtove vide novim očima. Događanje pod nazivom "Upoznajmo Sjeverni Velebit pješice " odnosno besplatna stručna vođenja po poučnim stazama održati će se u subotu 27. svibnja. Povodom 18. godišnjice osnutka Nacionalnog parka Sjeverni Velebit u nedjelju 28. svibnja održavamo Dan otvorenih vrata te je ulaz u park besplatan za individualne posjetitelje. Osim toga, u Parku će se 24. i 25. svibnja održati znanstveno-stručni skup Od istraživanja k dobrom upravljanju NP Sjeverni Velebit, a od 25. do 27. svibnja posjet pilot-skupine talijanskih turista Usporite da biste osjetili život u EDEN-u.

Više informacija o Tjednu parkova Hrvatske dostupno je na www.parkovihrvatske.hr, www.facebook.com/parkovihrvatske.hr i   www.instagram.com/ParkoviHrvatske.

Opširnije...
Obilježavanje Međunarodnog dana bioraznolikosti i Dana zaštite prirode Republike Hrvatske
18/05/2017

U povodu Međunarodnog dana bioraznolikosti, Dana zaštite prirode u Republici Hrvatskoj i Dana Nature 2000 Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Hrvatska agencija za okoliš i prirodu, Javna ustanova Maksimir i Program Ujedinjenih naroda za razvoj organiziraju cjelodnevno edukativno-informativno događanje za građane – Dan bioraznolikosti. Događanje će se održati u subotu 20. svibnja od 11 do 17 sati u zagrebačkom parku Maksimir.

 

Opširnije...
Znanstveno-stručni skup „Od istraživanja k dobrom upravljanju Nacionalnim parkom Sjeverni Velebit“, Krasno, 24-25. svibnja 2017.g. - program
16/05/2017

Podsjećamo sve zainteresirane da se prijave na dvodnevni znanstveno-stručni skup pod nazivom Od istraživanja k dobrom upravljanju Nacionalnim parkom Sjeverni Velebit. Prijave za sudjelovanje bez izlaganja još uvijek su moguće do 18.05.2017. godine na linku http://skup2017.np-sjeverni-velebit.hr/

Skup se održava kao jedna od aktivnosti kojom obilježavamo Međunarodni dan biološke raznolikosti, Europski dan Parkova, Dan Nacionalnog parka Sjeverni Velebit, te 2. Tjedan parkova Hrvatske, a  zapravo će dati pregled rezultata dosadašnjeg znanstveno-stručnog rada na području našeg Parka. Ovaj skup ima i za cilj povezivanje i jačanje komunikacije između znanstvenika i stručnjaka, istraživača s različitih područja, ali i implementaciju rezultata znanstvenog i stručnog rada u upravljanju prostorom Parka.

Programom je predviđeno 36 usmenih i 14 posterskih izlaganja iz područja geologije, geomorfologije, zoologije, botanike, speleologije, biospeleologije, klime, kulturne baštine... Zahvaljujemo svim autorima koji su poslali svoje sažetke i prijavili sudjelovanje na Skupu!

Skup se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva zaštite okoliša i energetike, a suorganizator je Hrvatska agencija za okoliš i prirodu.

Više informacija na  http://skup2017.np-sjeverni-velebit.hr/

OBAVIJEST O IZBORU KANDIDATA
16/05/2017

U natječajnom postupku za radno mjesto stručni/a referent/ica - informator/ica III. vrste– 1 izvršitelj/ica na određeno vrijeme (sezonsko zapošljavanje), objavljen u Narodnim novinama br. 38/17 od dana 19. travnja 2017. godine te posredstvom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i web-stranice Ustanove, odabran je kandidat:

Nikola Novak

OBAVIJEST O ODABIRU KANDIDATA I DATUMU ODRŽAVANJA RAZGOVORA
09/05/2017

NATJEČAJ ZA RADNO MJESTO VIŠI/A STRUČNI/A REFERENT/ICA INFORMATOR/ICA III VRSTE –

1 izvršitelj/ica na određeno vrijeme

-       odabrani kandidati koji udovoljavaju uvjetima Natječaja pozivaju se na razgovor i testiranje:

Razgovor i testiranje će se održati u ponedjeljak, 15. svibnja 2017. godine u zgradi Ustanove u Krasnu, prema slijedećem rasporedu:

Vrijeme: 8,00 sati

Nikola Novak

Ana Matasić

Tihana Čavlović

Kristina Nikolić

Testiranje će se sastojati od provjere rada na računalu i poznavanja stranog jezika.

Molimo kandidate da nam do petka, 12. svibnja, do 12,00 sati, potvrde svoj dolazak (telefonom ili e-mailom).

OBAVIJEST O IZBORU KANDIDATA
04/05/2017

U natječajnom postupku za radno mjesto viši/a stručni/a referent/ica - informator/ica I. vrste– 1 izvršitelj/ica na određeno vrijeme (sezonsko zapošljavanje), objavljen u Narodnim novinama br. 38/17 od dana 19. travnja 2017. godine te posredstvom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i web-stranice Ustanove, odabran je kandidat:

Vedran Katalinić, mag. oec.

OBAVIJEST O ODABIRU KANDIDATA I DATUMU ODRŽAVANJA RAZGOVORA I TESTIRANJA KANDIDATA
02/05/2017

NATJEČAJ ZA RADNO MJESTO VIŠI/A STRUČNI/A REFERENT/ICA INFORMATOR/ICA I VRSTE –

1 izvršitelj/ica na određeno vrijeme

-       odabrani kandidati koji udovoljavaju uvjetima Natječaja pozivaju se na razgovor i testiranje:

Razgovor i testiranje će se održati u četvrtak, 04. svibnja 2017. godine u zgradi Ustanove u Krasnu, prema slijedećem rasporedu:

Vrijeme: 9,00 sati

Ana Matasić

Vedran Katalinić

Testiranje će se sastojati od provjere rada na računalu i poznavanja stranog jezika.

Molimo kandidate da nam do srijede, 03. svibnja, do 12,00 sati, potvrde svoj dolazak (telefonom ili e-mailom).

DANAS U PARKU
21/04/2017

Snijeg nije zaobišao ni naš Park - pogledajte nekoliko fotografija snimljenih danas u Parku!

Cesta do Zavižana u međuvremenu  je očišćena i prohodna je za osobna vozila, uz obaveznu zimsku opremu.

OBAVIJEST O NATJEČAJU - INFORMATORI
20/04/2017

Na temelju čl. 21. Statuta ravnateljica Javne ustanove „Nacionalni park Sjeverni Velebit“, po pribavljenoj prethodnoj suglasnosti nadležnog Ministarstva zaštite okoliša i energetike, donijela je Odluku kojom se raspisuje

NATJEČAJ

za radna mjesta:

a) viši/a stručni/a referent/ica informator/ica I. vrste – 1 izvršitelj/ica na određeno vri­jeme.

b) stručni/a referent/ica – informator/ica III. vrste – 1 izvršitelj/ica na određeno vri­jeme.

Natječaj je objavljen u Narodnim novinama br. 38/17 od 19. travnja 2017. godine, te posredstvom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Osnivanje UNESCO Geoparka na području Velebita i Like
11/04/2017

U sklopu priprema za osnivanje UNESCO Geoparka na području Velebita i Like održan je sastanak u Parku prirode Papuk, jedinom hrvatskom geoparku. Na sastanku su sudjelovali predstavnici Nacionalnog parka Paklenica, Parka prirode Velebit i Nacionalnog parka Sjeverni Velebit. U ovu inicijativu uključen je još i Pećinski park Grabovača, čiji predstavnici nisu mogli sudjelovati na sastanku. Sastanku su prisustvovali i predstavnici Parka prirode Biokovo, koji također imaju namjeru osnivanja UNESCO Geoparka na području Biokova. Iako bi vjerojatno, s obzirom na vrijednosti koje posjeduju, svako od navedenih zaštićenih područja moglo i zasebno aplicirati za dobivanje statusa geoparka, sagledavajući situaciju na području Ličko-senjske županije, ali i svrhu proglašenja geoparkova, najviše smisla ima geopark razvijati kao puno širu priču koja bi obuhvatila ne samo Velebit, već i krške rijeke i polja u njegovu zaleđu.

Opširnije...


Tekst