Tekst

Novosti

OBAVIJEST O ODABIRU KANDIDATA I DATUMU ODRŽAVANJA RAZGOVORA I TESTIRANJA KANDIDATA
19/01/2016

NATJEČAJ ZA RADNO MJESTO TAJNIK/CA USTANOVE –

1 izvršitelj/ica na neodređeno vrijeme

-       odabrane kandidatkinje koje udovoljavaju uvjetima Natječaja pozivaju se na razgovor i testiranje, redoslijed po primitku prijave:

DAJANA KRNEK,

NIKOLINA MARINCEL.

Razgovor i testiranje će se održati u petak, 22. siječnja 2016. godine, s početkom u 9,00 sati u zgradi Ustanove u Krasnu.

Molimo kandidate da nam do četvrtka, 21. siječnja, do 12,00 sati, potvrde svoj dolazak (telefonom ili e-mailom).

Za zaštitu UNESCO-a nominirane bukove šume našeg Parka i NP Paklenica
15/01/2016

"Bukove šume u našim nacionalnim parkovima Sjeverni Velebit i Paklenica nominirali smo za upis na popis svjetske baštine UNESCO-a. Time želimo omogućiti još veću razinu zaštite prirodnih ljepota Hrvatske i održivi razvoj područja koja okružuju naše parkove. Zaštita UNESCO-a donosi veću prepoznatljivost na svjetskoj razini što znaći i dolazak većeg broja gostiju od čega će najveću korist imati lokalno stanovništvo. Pod zaštitom UNESCO-a trenutno su Nacionalni park Plitvička jezera i Park prirode Papuk, a uvjeren sam da će se na toj listi uskoro naći još dva naša nacionalna parka." - izjavio je pomoćnik ministra Nenad Strizrep.

Više na stranicama Ministarstva

 

Obavijest o Natječaju
04/01/2016

Na temelju čl. 21. Statuta ravnateljica Javne ustanove „Nacionalni park Sjeverni Velebit“, po pribavljenim prethodnim suglasnostima nadležnog Ministarstva zaštite okoliša i prirode, donijela je Odluku kojom se raspisuje


NATJEČAJ

za radna mjesta:

- stručni/a suradnik/ca biolog/inja – ekolog/inja – 1 izvršitelj/ica na određeno vrijeme (zamjena do povratka djelatnice s rodiljnog/roditeljskog dopusta),

- tajnik/ca Ustanove – 1 izvršitelj/ica na neodređeno vrijeme.

Natječaj će biti objavljen u Narodnim novinama od dana 5. siječnja 2016. godine te posredstvom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

SRETAN BOŽIĆ I NOVA GODINA!
23/12/2015

Svim ljudima dobre volje, kolegama, partnerima, suradnicima želimo sve najbolje za nadolazeće blagdane te puno veselja i uspjeha u novoj 2016. godini!

Volonterski programi u parkovima Hrvatske
04/12/2015

Povodom Međunarodnog dana volontera koji se svake godine obilježava 5. prosinca Ministarstvo zaštite okoliša i prirode pokreće web stranicu na kojoj je pregled 30 volonterskih programa u svim našim nacionalnim i parkovima prirode. Kao dio Projekta integracije u Natura 2000, a potaknuti brojnim upitima za volontiranje u pojedinim parkovima tijekom ovih godina, krenulo se u osmišljavanje  konkretnih programa volontiranja za mlade u tri parka, no vrlo brzo projekt je proširen na svih 19. Osmišljeno je 30 programa, a sve o  njima može sa saznati na jednom mjestu, na web stranici Ministarstva preko linka. Više informacija na http://www.mzoip.hr/…/volontirajte-u-jednom-od-19-parkova-h…

Pogledajte trailer filma Krajačev san
04/12/2015

Krajačev san" je priča o pastirskim stanovima na Velebitu. Kojim snijegom su pastiri otišli...jesu li tad shvaćali da će rastancima i zadnjim pogledom prema udolinama i strmim visovima umrijeti posljednja nada za povratkom u rajsku dolinu? Trailer možete pogledati ovdje, a za cijeli film dođite u Krasno 11.12.2015. g. na obilježavanje Međunarodnog dana planina.

Obilježavanje Međunarodnog dana planina
02/12/2015

Međunarodni dan planina (11. prosinca) ove godine obilježava se po trinaesti put, a UN-ova Organizacija za hranu i poljoprivredu povodom obilježavanja i proslave tog dana ove godine odabrala je temu „Planinski proizvodi“. Današnja globalizacija ipak omogučuje planinskim proizvođačima da stave na nacionalna, regionalna i međunarodna tržišta  svoje  kvalitetne planinske  proizvode, kao što su kava, kakao, med, ljekovito bilje, začini i rukotvorine. Iako se planinska  poljoprivreda ne može natjecati sa cijenama i količinama s nizinskom proizvodnjom, može se usredotočiti na svoje visoko vrijedne  proizvode i u konačnici utjecati na razvoj  lokalne ekonomije. Turizam i s njim vezane aktivnosti  kao što su skijanje, penjanje, bogata kulturna  baština te planinarske straze koje omogućuju posjetiteljima da otkriju jedinstvenu bioraznolikost također su neke od usluga koje pružaju planine i planinska zajednica svima nama. Ako se s njim održivo upravlja, turizam može pružiti priliku za razvoj u planinskim područjima.

Kako bi se pridružili u obilježavanj ovog Međunarodnog dana planina Javna ustanova „Nacionalni park Sjeverni Velebit“ u suradnji s lokalnom zajednicom poziva vas u petak 11.12.2015. g., u 18:30 sati u dvorani Društvenog doma – Krasno na sljedeći program:

  • prezentacija JU „Nacionalni park Sjeverni Velebit“ na temu „Planinski proizvodi“
  • nastup ženske klape „Senjikinje“
  • premijera filma "Krajačev san" autora Mire Andrića
  • zajednički nastup KUD-a Čuvarice ognjišta Krasno i KUD-a Carza - Poličnik
  • domaći zimski specijaliteti, te zabava do jutarnjih sati

Veselimo se vašem dolasku!

Odluka o izboru kandidata - edukator
26/11/2015

U natječajnom postupku za radno mjesto stručni suradnik - edukator, 1 izvršitelj na određeno vrijeme (rad na projektu Centar za posjetitelje Krasno - Operativni program Regionalna konkurentnost 2007.-2013. "Shema dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu" - broj poziva RC.1.1.05 ), u Javnoj ustanovi Nacionalni park "Sjeverni Velebit", po objavljenom javnom natječaju u "Narodnim novinama" br. 104/2015 od 30.09.2015. godine, putem Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje, te na web stranicama odnosno oglasnim pločama Ustanove i Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje, na temelju članka 21. Statuta JU nacionalni park "Sjeverni Velebit" i napravljene rang liste kandidata, ravnateljica je donijela odluku o izboru kandidata:

Branimir Šajatović

 

Odluka o izboru kandidata - biolog
26/11/2015

U natječajnom postupku za radno mjesto stručni suradnik - biolog-ekolog, 1 izvršitelj na određeno vrijeme do povratka djelatnice s rodiljnog/roditeljskog dopusta, u Javnoj ustanovi Nacionalni park "Sjeverni Velebit", po objavljenom javnom natječaju u "Narodnim novinama" br. 104/2015 od 30.09.2015. godine, putem Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje, te na web stranicama odnosno oglasnim pločama Ustanove i Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje, na temelju članka 21. Statuta JU nacionalni park "Sjeverni Velebit" i napravljene rang liste kandidata, ravnateljica je donijela odluku o izboru kandidatkinje:

Zrinka Mesić

 

Kampanja #menivrijedno cjelovita verzija našeg videa
06/11/2015

Sigurno već znate da je po zaštićenoj prirodi Hrvatska jedna on najbogatiji zemalja, a kakvim sve ljepotama obiluju naši nacionalni i parkovi prirode mogli ste vidjeti u videima kampanje Natura 2000 koje smo već podijelili ovdje.

Pozivamo vas da saznate više o važnosti očuvanja prirode, aktivnostima parkova kao i suradnji s lokalnim stanovništvom u cjelovitoj verziji videa.Tekst