Tekst

Novosti

Ministar Slaven Dobrović obišao obnovljene pastirske stanove na Lubenovcu i Alanu
24/05/2016

U 1. Tjednu parkova Hrvatske, na Europski dan parkova, 24. svibnja, Nacionalni park Sjeverni Velebit posjetio je Slaven Dobrović, ministar zaštite okoliša i prirode. Obišao je pastirske stanove na Lubenovcu i Alanu, obnovljene u sklopu Projekta integracije u EU Natura 2000, koji se već nekoliko godina provodi u zaštićenim područjima Republike Hrvatske.

Više na: http://mzoip.hr/hr/ministarstvo/vijesti/novi-posjetiteljski-sadrzaji-u-np-sjeverni-velebit--otvoreno-10-obnovljenih-pastirskih-stanova.html

 

Izložba fotografija Ante Vukušića u Gospiću
24/05/2016

Povodom 22. svibnja - Međunarodnog dana zaštite biološke raznolikosti i Dana zaštite prirode u Republici Hrvatskoj i 24. svibnja - Europskog dana parkova, u Kulturno Informativnom Centru Gospić održana je prezentacija Nacionalnog parka Sjeverni Velebit i otvorena izložba fotografija "Pogled s planine", gospodina Ante Vukušića, meteorološkog motritelja i domara Planinarskog doma Zavižan. Izložbu će zainteresirani moći razgledati do kraja svibnja.

„Fora fotke Sjevernog Velebita“ - Nagradni foto-natječaj
22/05/2016

Povodom 22. svibnja - Međunarodnog dan bioraznolikosti i Dana zaštite prirode u RH otvaramo facebook natječaj „Fora fotke Sjevernog Velebita“. Uključite se!

Kamerom ste ulovili neki poseban detalj iz prirode ili neki inspirativni trenutak tijekom posjeta našem Parku? Šaljite nam do kraja rujna svoje fotografije i osvojite naše poklon-pakete. Vjerujemo da vam neće biti teško pronaći objektivom zabilježene situacije i motive koje će zagolicati našu maštu.

Kako sudjelovati?

Sve što trebate učiniti je poslati u naš inbox jednu fotografiju koju ste snimili u Parku, s kratkim opisom zašto je baš ona „fora“, navedenim datumom nastanka i lokacijom.

Pristigle fotografije ćemo objaviti na našoj službenoj facebook stranici, a pet najuspješnijih fotografija, s najviše dobivenih lajkova, osvaja nagradu.

Opširnije...
Počinje Prvi Tjedan parkova Hrvatske (21. - 29. 05. 2016. )
21/05/2016

S više od 40 različitih aktivnosti hrvatski nacionalni parkovi i parkovi prirode obilježit će Dan zaštite prirode RH, Međunarodni dan bioraznolikosti te Europski dan parkova

U okviru brenda Parkovi Hrvatske, a u organizaciji Ministarstva zaštite okoliša i prirode, 8 nacionalnih i 11 parkova prirode te UNDP-ovog projekta PARCS, od 21. do 29. svibnja obilježit će se prvi Tjedan parkova Hrvatske. Kroz tjedan dana hrvatski će parkovi brojnim zanimljivim događanjima za posjetitelje obilježiti i Dan zaštite prirode RH i Međunarodni dan bioraznolikosti 22. svibnja te Europski dan parkova 24. svibnja.

Opširnije...
POGLED s PLANINE - Izložba fotografija Ante Vukušića
19/05/2016


JU NP Sjeverni Velebit Pridružuje se obilježavanju Tjedna parkova koji se po prvi put u cijeloj Hrvatskoj održava od 21. do 29. svibnja!

Povodom 22. svibnja - Međunarodnog dana zaštite biološke raznolikosti i Dana zaštite prirode u Republici Hrvatskoj i 24. svibnja - Europskog dana parkova, zajedno s Kulturno Informativnim Centrom Gospić organiziramo izložbu fotografija gospodina Ante Vukušića, meteorološkog motritelja i domara Planinarskog doma Zavižan.

Pridružite nam se u Gospiću!

Opširnije...
OBAVIJEST O ODABIRU KANDIDATA I DATUMU ODRŽAVANJA RAZGOVORA I TESTIRANJA KANDIDATA
16/05/2016

Odabrani kandidati koji udovoljavaju uvjetima Natječaja pozivaju se na razgovor i testiranje, za sljedeća radna mjesta:

a) stručni/a suradnik/ica biolog/inja-ekolog/inja – 1 izvršitelj/ica na određeno vrijeme (zamjena do povratka djelatnice s rodiljnog/roditeljskog dopusta),

Vrijeme: 10,30 sati

1.      Tatjana Vološen

b) stručni/a suradnik/ica za promidžbu - 1 izvršitelj/ica na određeno vrijeme (zamjena do povratka djelatnice s rodiljnog/roditeljskog dopusta),

Vrijeme: 10,30 sati

1.      Silva Katalinić

2.      Jelena Lukanović

3.      Vedran Katalinić

c) stručni/a referent/ica – informator/ica III. vrste – 1 izvršitelj/ica na određeno vrijeme.

Vrijeme: 8,00 sati

1.      Domagoj Vukelić

2.      Lovro Šubašić

3.      Marija Šojat

4.      Ana Vučetić

Vrijeme: 9,00 sati

1.      Josipa Atalić

2.      Maja Papić

3.      Marta Hudorović

4.      Nikola Novak

Vrijeme: 9,30 sati

1.      Zvjezdana Ulijan

2.      Darko Devčić

 

Razgovor i testiranje će se održati u srijedu, 18. svibnja 2016. godine, prema navedenom rasporedu, u zgradi Ustanove u Krasnu.

Molimo kandidate da nam do utorka, 17. svibnja, do 12,00 sati, potvrde svoj dolazak (telefonom ili e-mailom).

Promocija vodiča o drveću i grmlju
10/05/2016

U skopu programa 6. Tjedna botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki, u suradnji s Botaničkim vrtom PMF-a koji nas je ugostio, održali smo promociju knjige „Od sjemenke do ploda – vodič kroz svijet drveća i grmlja Nacionalnog parka Sjeverni Velebit“, autora dr. sc. Daria Kremera, voditelja Botaničkog vrta Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučiišta u Zagrebu i dipl. ing. šum. Irene Krušić Tomaić, stručne savjetnice-šumarice u NP Sjeverni Velebit.

Knjigu su predstavili autor i recenzent, dr. sc. Dario Kremer i prof. dr. sc. Antun Alegro s PMF-a, koji je istaknuo kako se vodič, s obzirom da detaljno opisuje gotovo 120 drvenastih biljnih vrsta od kojih je veliki dio široko rasprostranjen, zbog bogatih ilustracija i detaljnih opisa može koristiti i na širem području Hrvatske.

Budući da se čitavo događanje odvijalo kao dio Tjedna, održali smo i kratku prezentaciju o Velebitskom botaničkom Vrtu. Posebno iznenađenje bilo je obraćanje gospodina Juraja Medvedovića, koji je kao član komisije sudjelovao u odabiru lokacije za smještaj Vrta, zajedno s prof. dr. Franom Kušanom, osnivačem Vrta i drugim stručnjacima, još davne 1966. godine.

Tjedan botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki!
09/05/2016

U sklopu događanja organiziranih u 6. Tjednu botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki, koji je počeo danas, u suradnji s Botaničkim vrtom PMF-a organiziramo promociju knjige „Od sjemenke do ploda – vodič kroz svijet drveća i grmlja Nacionalnog parka Sjeverni Velebit“, autora dr. sc. Daria Kremera, voditelja Botaničkog vrta Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučiišta u Zagrebu i dipl. ing. šum. Irene Krušić Tomaić, stručne savjetnice-šumarice u NP Sjeverni Velebit.

Promocija će biti organizirana u utorak, 10. svibnja 2016. godine u izložbenom paviljonu Botaničkog vrta PMF-a, u  Zagrebu, a zainteresirani će moći i kupiti vodič po cijeni od 50,00 kn.

Veselimo se vašem dolasku!

Opširnije...
14. USPON NA ZAVIŽAN 2016. (od 0 do 1594 m n.v.) - Rekreativna biciklistička utrka
05/05/2016

 

Pozivamo sve zainteresirane ljubitelje vožnje biciklom da sudjeluju na rekreativnoj biciklističkoj utrci 14. Uspon na Zavižan 2016. (od 0 do 1594 m n.v.) koja će se održati dana 25. lipnja 2016. godine (subota) u organizaciji JU NP Sjeverni Velebit, BBK Senj, TZ Grada Senja i JU PP Velebit.

Zapis s prošlogodišnje utrke možete pogledati ovdje


Opširnije...
Ulaz Babić Siča otvaramo za posjetitelje u subotu, 30.04.2016.!
29/04/2016

Obavještavamo sve posjetitelje da je ulaz Babić Siča otvoren od subote, 30. travnja 2016. godine. Prema informacijama koje smo dobili od Županijske uprave za ceste, stanje na cesti do Zavižana je sljedeće:

  • Cesta do Zavižana je prohodna za osobne automobile, kombi vozila i manje autobuse, ali mjestimice još ima snijega i neprohodna je za velike autobuse od Babić Siče do Zavižana.

Zbog neopovoljnih vremenskih uvjetadobro planirajte svoj izlet, raspitajte sa o stanju na cestama i adekvatno se opremite.

Kontakti naših čuvara prirode koji su ovaj vikend (30/04-01/05) na terenu su:

  • Adam Rukavina  099/3138941
  • Vladimir Lopac 099/2317212

 

Radno vrijeme Ulaza Babić Siča i Info centra-Krasno do 15. svibnja 2016.g.  je:

ULAZ BABIĆ SIČA

pon-ned

8,00 – 16,00

INFO-CENTAR KRASNO

pon-pet

8,00 – 15,00Tekst