Tekst

Novosti

Obilježavanje Međunarodnog dana planina
02/12/2015

Međunarodni dan planina (11. prosinca) ove godine obilježava se po trinaesti put, a UN-ova Organizacija za hranu i poljoprivredu povodom obilježavanja i proslave tog dana ove godine odabrala je temu „Planinski proizvodi“. Današnja globalizacija ipak omogučuje planinskim proizvođačima da stave na nacionalna, regionalna i međunarodna tržišta  svoje  kvalitetne planinske  proizvode, kao što su kava, kakao, med, ljekovito bilje, začini i rukotvorine. Iako se planinska  poljoprivreda ne može natjecati sa cijenama i količinama s nizinskom proizvodnjom, može se usredotočiti na svoje visoko vrijedne  proizvode i u konačnici utjecati na razvoj  lokalne ekonomije. Turizam i s njim vezane aktivnosti  kao što su skijanje, penjanje, bogata kulturna  baština te planinarske straze koje omogućuju posjetiteljima da otkriju jedinstvenu bioraznolikost također su neke od usluga koje pružaju planine i planinska zajednica svima nama. Ako se s njim održivo upravlja, turizam može pružiti priliku za razvoj u planinskim područjima.

Kako bi se pridružili u obilježavanj ovog Međunarodnog dana planina Javna ustanova „Nacionalni park Sjeverni Velebit“ u suradnji s lokalnom zajednicom poziva vas u petak 11.12.2015. g., u 18:30 sati u dvorani Društvenog doma – Krasno na sljedeći program:

  • prezentacija JU „Nacionalni park Sjeverni Velebit“ na temu „Planinski proizvodi“
  • nastup ženske klape „Senjikinje“
  • premijera filma "Krajačev san" autora Mire Andrića
  • zajednički nastup KUD-a Čuvarice ognjišta Krasno i KUD-a Carza - Poličnik
  • domaći zimski specijaliteti, te zabava do jutarnjih sati

Veselimo se vašem dolasku!

Odluka o izboru kandidata - edukator
26/11/2015

U natječajnom postupku za radno mjesto stručni suradnik - edukator, 1 izvršitelj na određeno vrijeme (rad na projektu Centar za posjetitelje Krasno - Operativni program Regionalna konkurentnost 2007.-2013. "Shema dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu" - broj poziva RC.1.1.05 ), u Javnoj ustanovi Nacionalni park "Sjeverni Velebit", po objavljenom javnom natječaju u "Narodnim novinama" br. 104/2015 od 30.09.2015. godine, putem Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje, te na web stranicama odnosno oglasnim pločama Ustanove i Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje, na temelju članka 21. Statuta JU nacionalni park "Sjeverni Velebit" i napravljene rang liste kandidata, ravnateljica je donijela odluku o izboru kandidata:

Branimir Šajatović

 

Odluka o izboru kandidata - biolog
26/11/2015

U natječajnom postupku za radno mjesto stručni suradnik - biolog-ekolog, 1 izvršitelj na određeno vrijeme do povratka djelatnice s rodiljnog/roditeljskog dopusta, u Javnoj ustanovi Nacionalni park "Sjeverni Velebit", po objavljenom javnom natječaju u "Narodnim novinama" br. 104/2015 od 30.09.2015. godine, putem Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje, te na web stranicama odnosno oglasnim pločama Ustanove i Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje, na temelju članka 21. Statuta JU nacionalni park "Sjeverni Velebit" i napravljene rang liste kandidata, ravnateljica je donijela odluku o izboru kandidatkinje:

Zrinka Mesić

 

Kampanja #menivrijedno cjelovita verzija našeg videa
06/11/2015

Sigurno već znate da je po zaštićenoj prirodi Hrvatska jedna on najbogatiji zemalja, a kakvim sve ljepotama obiluju naši nacionalni i parkovi prirode mogli ste vidjeti u videima kampanje Natura 2000 koje smo već podijelili ovdje.

Pozivamo vas da saznate više o važnosti očuvanja prirode, aktivnostima parkova kao i suradnji s lokalnim stanovništvom u cjelovitoj verziji videa.

Natječaj - stručni suradnik - biolog-ekolog
02/11/2015

Sukladno Natječaju za radno mjesto stručni suradnik - biolog-ekolog 1 izvršitelj/ica na određeno vrijeme, objavljenom u Narodnim novinama br. 104/2015, od 30. rujna 2015. godine, obavještavamo kandidate da će se razgovor i testiranje obaviti u četvrtak, 05. studenoga 2015. godine, u 9,30 sati, u Upravi Parka u Krasnu, Krasno 96.

Na razgovor se pozivaju kandidati:

1. Ivana Štulina

2. Zrinka Mesić

3. Kosta Radanović

4. Dolores Matetić

5. Jasmina Puhović

6. Ana Kolarić

7. Aleksandar Hadeljan

8. Maro Meštrović

 

Natječaj - stručni suradnik - edukator
02/11/2015

Sukladno Natječaju za radno mjesto stručni suradnik - edukator - 1 izvršitelj/ica na određeno vrijeme, objavljenom u Narodnim novinama br. 104/2015, od 30. rujna 2015. godine, obavještavamo kandidate da će se razgovor i testiranje obaviti u četvrtak, 05. studenoga 2015. godine, u 9,30 sati, u Upravi Parka u Krasnu, Krasno 96.

Na razgovor se pozivaju kandidati:

1. Žarko Butolo

2. Lucija Prša

3. Kosta Radanović

4. Mateja Budja

5. Branimir Šajatović

6. Ivana Medved

7. Tatjana Vološen

8. Anica Jaković

9. Dolores Matetić

10. Jasmina Puhović

11. Ivana Rod

12. Petra Sinković

13. Aleksandar Hadeljan

14. Marija Peronja

15. Ivan Čović

Podijelite vlastite slike iz prirode na Instagramu uz ‪#‎menivrijedno...
16/10/2015

U okviru nacionalne promotivne kampanje pod nazivom #menivrijedno s ciljem osvješćivanja šire javnosti o važnosti zaštite okoliša i prirode snimljen je i video našeg parka u kojem sudjeluje i naš čuvar prirode Mirko vukušić.

Pogledajte video kreiran u cilju podizanja svijesti o vrijednostima ekološke mreže Natura 2000 ovdje

i podijelite vlastite slike iz prirode na Instagramu uz ‪#‎menivrijedno...
www.menivrijedno.hr

Opširnije...
Objevljen je vodič kroz nacionalne parkove i parkove prirode RH
16/10/2015

Iz tiska je izašla brošura Parkovi Hrvatske – vodič kroz nacionalne parkove i parkove prirode Republike Hrvatske, koja nas vodi kroz 8 nacionalnih parkova i 11 parkova prirode, a među njima i kroz naš Park - Planinom koja osvaja.

Kreće izgradnja 30 milijuna kuna vrijednog posjetiteljskog centra Parka u Krasnu
08/10/2015

Ravnateljica Mirjana Javor potpisala je ovog tjedna ugovor o izvođenju radova na Centru za posjetitelje Krasno s Marijom Janžetić, direktoricom tvrtke AB gradnja d.o.o. iz Karlovca te se početak radova očekuje tijekom ovog mjeseca.

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović povodom odabira izvođača radova za izgradnju posjetiteljskog centra Krasno dao je sljedeću izjavu - „U Nacionalnom parku Sjeverni Velebit kreće realizacija jednog od najvećih projekata koje provodimo u zaštićenim područjima. To je izgradnja posjetiteljskog centra Krasno vrijednog 30 milijuna kuna, a za koji je osigurano čak 95% sredstava iz EU fondova. To je važno za obogaćivanje ponude parka i privlačenje novih gostiju. Korist od ulaganja u zaštićena područja imaju i lokalna gospodarstva kroz mogućnost plasiranja turističkih usluga i poljoprivrednih proizvoda turistima. Tako stvaramo nova zelena radna mjesta i omogućujemo održivi zeleni turizam“.

 Vrijednost radova na izgradnji Centra za posjetitelje Krasno je 9.870.638 kuna, a planirano trajanje izgradnje je do 30. rujna 2016. godine. 

 

Opširnije...
Obavijest o Natječaju za radna mjesta edukator i biolog-ekolog
01/10/2015

Na temelju članka 21. Statuta ravnateljica Javne ustanove „Nacionalni Park Sjeverni Velebit“, po pribavljenim suglasnostima nadležnog Ministarstva zaštite okoliša i prirode, donijela je Odluku o raspisivanju

 

NATJEČAJA za radna mjesta:

  • stručni/a suradnik/ca edukator/ica – 1 izvršitelj/ica na određeno vrijeme do 30. rujna 2016. godine (rad na projektu Centar za posjetitelje Krasno – Operativni program Regionalna konkurentnost 2007.-2013., „Shema dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu“ – br. poziva RC.1.1.05),
  • stručni/a suradnik/ca biolog/inja – ekolog/inja – 1 izvršitelj/ica na određeno vrijeme (zamjena do povratka djelatnice s rodiljnog/roditeljskog dopusta).

 

Oglas je objavljen u Narodnim novinama broj 104/2015. (http://narodne-novine.nn.hr/clanci/oglasi/2771543.html),putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, na web stranicama odnosno oglasnim pločama Ustanove i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.Tekst