Tekst

Novosti

SRETAN BOŽIĆ I NOVA GODINA!
23/12/2015

Svim ljudima dobre volje, kolegama, partnerima, suradnicima želimo sve najbolje za nadolazeće blagdane te puno veselja i uspjeha u novoj 2016. godini!

Volonterski programi u parkovima Hrvatske
04/12/2015

Povodom Međunarodnog dana volontera koji se svake godine obilježava 5. prosinca Ministarstvo zaštite okoliša i prirode pokreće web stranicu na kojoj je pregled 30 volonterskih programa u svim našim nacionalnim i parkovima prirode. Kao dio Projekta integracije u Natura 2000, a potaknuti brojnim upitima za volontiranje u pojedinim parkovima tijekom ovih godina, krenulo se u osmišljavanje  konkretnih programa volontiranja za mlade u tri parka, no vrlo brzo projekt je proširen na svih 19. Osmišljeno je 30 programa, a sve o  njima može sa saznati na jednom mjestu, na web stranici Ministarstva preko linka. Više informacija na http://www.mzoip.hr/…/volontirajte-u-jednom-od-19-parkova-h…

Pogledajte trailer filma Krajačev san
04/12/2015

Krajačev san" je priča o pastirskim stanovima na Velebitu. Kojim snijegom su pastiri otišli...jesu li tad shvaćali da će rastancima i zadnjim pogledom prema udolinama i strmim visovima umrijeti posljednja nada za povratkom u rajsku dolinu? Trailer možete pogledati ovdje, a za cijeli film dođite u Krasno 11.12.2015. g. na obilježavanje Međunarodnog dana planina.

Obilježavanje Međunarodnog dana planina
02/12/2015

Međunarodni dan planina (11. prosinca) ove godine obilježava se po trinaesti put, a UN-ova Organizacija za hranu i poljoprivredu povodom obilježavanja i proslave tog dana ove godine odabrala je temu „Planinski proizvodi“. Današnja globalizacija ipak omogučuje planinskim proizvođačima da stave na nacionalna, regionalna i međunarodna tržišta  svoje  kvalitetne planinske  proizvode, kao što su kava, kakao, med, ljekovito bilje, začini i rukotvorine. Iako se planinska  poljoprivreda ne može natjecati sa cijenama i količinama s nizinskom proizvodnjom, može se usredotočiti na svoje visoko vrijedne  proizvode i u konačnici utjecati na razvoj  lokalne ekonomije. Turizam i s njim vezane aktivnosti  kao što su skijanje, penjanje, bogata kulturna  baština te planinarske straze koje omogućuju posjetiteljima da otkriju jedinstvenu bioraznolikost također su neke od usluga koje pružaju planine i planinska zajednica svima nama. Ako se s njim održivo upravlja, turizam može pružiti priliku za razvoj u planinskim područjima.

Kako bi se pridružili u obilježavanj ovog Međunarodnog dana planina Javna ustanova „Nacionalni park Sjeverni Velebit“ u suradnji s lokalnom zajednicom poziva vas u petak 11.12.2015. g., u 18:30 sati u dvorani Društvenog doma – Krasno na sljedeći program:

  • prezentacija JU „Nacionalni park Sjeverni Velebit“ na temu „Planinski proizvodi“
  • nastup ženske klape „Senjikinje“
  • premijera filma "Krajačev san" autora Mire Andrića
  • zajednički nastup KUD-a Čuvarice ognjišta Krasno i KUD-a Carza - Poličnik
  • domaći zimski specijaliteti, te zabava do jutarnjih sati

Veselimo se vašem dolasku!

Odluka o izboru kandidata - edukator
26/11/2015

U natječajnom postupku za radno mjesto stručni suradnik - edukator, 1 izvršitelj na određeno vrijeme (rad na projektu Centar za posjetitelje Krasno - Operativni program Regionalna konkurentnost 2007.-2013. "Shema dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu" - broj poziva RC.1.1.05 ), u Javnoj ustanovi Nacionalni park "Sjeverni Velebit", po objavljenom javnom natječaju u "Narodnim novinama" br. 104/2015 od 30.09.2015. godine, putem Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje, te na web stranicama odnosno oglasnim pločama Ustanove i Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje, na temelju članka 21. Statuta JU nacionalni park "Sjeverni Velebit" i napravljene rang liste kandidata, ravnateljica je donijela odluku o izboru kandidata:

Branimir Šajatović

 

Odluka o izboru kandidata - biolog
26/11/2015

U natječajnom postupku za radno mjesto stručni suradnik - biolog-ekolog, 1 izvršitelj na određeno vrijeme do povratka djelatnice s rodiljnog/roditeljskog dopusta, u Javnoj ustanovi Nacionalni park "Sjeverni Velebit", po objavljenom javnom natječaju u "Narodnim novinama" br. 104/2015 od 30.09.2015. godine, putem Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje, te na web stranicama odnosno oglasnim pločama Ustanove i Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje, na temelju članka 21. Statuta JU nacionalni park "Sjeverni Velebit" i napravljene rang liste kandidata, ravnateljica je donijela odluku o izboru kandidatkinje:

Zrinka Mesić

 

Kampanja #menivrijedno cjelovita verzija našeg videa
06/11/2015

Sigurno već znate da je po zaštićenoj prirodi Hrvatska jedna on najbogatiji zemalja, a kakvim sve ljepotama obiluju naši nacionalni i parkovi prirode mogli ste vidjeti u videima kampanje Natura 2000 koje smo već podijelili ovdje.

Pozivamo vas da saznate više o važnosti očuvanja prirode, aktivnostima parkova kao i suradnji s lokalnim stanovništvom u cjelovitoj verziji videa.

Natječaj - stručni suradnik - biolog-ekolog
02/11/2015

Sukladno Natječaju za radno mjesto stručni suradnik - biolog-ekolog 1 izvršitelj/ica na određeno vrijeme, objavljenom u Narodnim novinama br. 104/2015, od 30. rujna 2015. godine, obavještavamo kandidate da će se razgovor i testiranje obaviti u četvrtak, 05. studenoga 2015. godine, u 9,30 sati, u Upravi Parka u Krasnu, Krasno 96.

Na razgovor se pozivaju kandidati:

1. Ivana Štulina

2. Zrinka Mesić

3. Kosta Radanović

4. Dolores Matetić

5. Jasmina Puhović

6. Ana Kolarić

7. Aleksandar Hadeljan

8. Maro Meštrović

 

Natječaj - stručni suradnik - edukator
02/11/2015

Sukladno Natječaju za radno mjesto stručni suradnik - edukator - 1 izvršitelj/ica na određeno vrijeme, objavljenom u Narodnim novinama br. 104/2015, od 30. rujna 2015. godine, obavještavamo kandidate da će se razgovor i testiranje obaviti u četvrtak, 05. studenoga 2015. godine, u 9,30 sati, u Upravi Parka u Krasnu, Krasno 96.

Na razgovor se pozivaju kandidati:

1. Žarko Butolo

2. Lucija Prša

3. Kosta Radanović

4. Mateja Budja

5. Branimir Šajatović

6. Ivana Medved

7. Tatjana Vološen

8. Anica Jaković

9. Dolores Matetić

10. Jasmina Puhović

11. Ivana Rod

12. Petra Sinković

13. Aleksandar Hadeljan

14. Marija Peronja

15. Ivan Čović

Podijelite vlastite slike iz prirode na Instagramu uz ‪#‎menivrijedno...
16/10/2015

U okviru nacionalne promotivne kampanje pod nazivom #menivrijedno s ciljem osvješćivanja šire javnosti o važnosti zaštite okoliša i prirode snimljen je i video našeg parka u kojem sudjeluje i naš čuvar prirode Mirko vukušić.

Pogledajte video kreiran u cilju podizanja svijesti o vrijednostima ekološke mreže Natura 2000 ovdje

i podijelite vlastite slike iz prirode na Instagramu uz ‪#‎menivrijedno...
www.menivrijedno.hr

Opširnije...


Tekst