Tekst

Novosti

Dan Biološke raznolikosti i Europski dan Parkova
19/05/2015

Povodom 22. svibnja, međunarodnog dana biološke raznolikosti i 24. svibnja – Europskog dana Parkova, JU NP Sjeverni Velebit organizira besplatna stručna vođenja za zainteresirane posjetitelje.

Zbog lošeg vremena program stručnih vođenja odgađa se za vikend 30-31/05!!!

 

Veselimo se vašem dolasku!

Opširnije...
5.TJEDAN BOTANIČKIH VRTOVA; ARBORETUMA I BOTANIČKIH ZBIRKI
08/05/2015

I ove godine Sekcija botaničkih i školskih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki Hrvatskog botaničkog društva, u suradnji s brojnim suorganizatorima, organizira PETI „TJEDAN BOTANIČKIH VRTOVA, ARBORETUMA I BOTANIČKIH ZBIRKI“ od 11. do 17. svibnja 2015.

SVA DOGAĐANJA tijekom „Tjedna“ potpuno su BESPLATNA, no uz prethodne PREDBILJEŽBE na adresama pojedinačnih vrtova, arboretuma i manjih zbirki. Više o pojedinim događanjima http://www.hbod.hr/hr/5.tjedan_botanickih_vrtova.

S obzirom da kod nas još uvijek ima snijega i vegetacija tek kreće, nismo u mogućnosti uključiti se sada u obillježavanje ovog događanja, ali ćemo ga svako popratiti u mjesecu srpnju. Stoga vas pozivamo da pratite obavijesti na našem webu i facebooku.

Natječajni postupak za radno mjesto stručni/a referent/ica - informator/ica III. vrste - na određeno vrijeme (sezonski rad) – obavijest o izboru
05/05/2015

U natječajnom postupku za radno mjesto stručni/a referent/ica - informator/ica III. vrste - na određeno vrijeme (sezonski rad) - 1 izvršitelj/ica, u Javnoj ustanovi „Nacionalni park Sjeverni Velebit“, po objavljenom javnom natječaju (HZZ, „Narodne novine br. 35/2015). – izabran je kandidat

DOMAGOJ VUKELIĆ

Prohodnost cesta i staza
30/04/2015

Nekoliko fotografija s Premužićeve staze.

Zbog dosta snijega ne preoručujemo odlazak na Premužićevu stazu što je vidljivo iz priloženih fotografija. Također na prilaznoj cesti Zavižanu ima dosta odrona i suženja.

 

Park otvaramo za posjetitelje u petak, 01.05.2015.!
29/04/2015

Obavještavamo sve posjetitelje da je Park otvoren od petka, 01. svibnja 2015. godine. Prema informacijama koje smo dobili od Županijske uprave za ceste, stanje na prilaznim cestama Parku je sljedeće:

  • Cesta do Zavižana je očišćena i prohodna za osobne automobile, kombi vozila i manje autobuse, ali mjestimice još ima snijega i neprohodna je za velike autobuse,
  • Cesta do Alan prohodna je za osobna vozila, ali je makadamski dio ceste od Mrkvišta do Alana u prilično lošem stanju,
  • Cesta Krasno - Štirovača - Gospić prohodna je za sve vrste vozila.

 

Radno vrijeme Ulaza Babić Siča i Info centra Krasno u svibnju je:

ULAZ BABIĆ SIČA

ned-čet

8,00 – 16,00

pet-sub

8,00 - 17,00

INFO-CENTAR KRASNO

ned-čet

8,00 – 15,00

pet-sub

8,00 - 16,00

 

Obilježen Dan planeta Zemlje i Dan Grada Senja
25/04/2015

Povodom obilježavanja 22. travnja, Dana planete Zemlje i 23.travnja, Dana Grada Senja Javna ustanova Nacionalni park Sjeverni Velebit organizirala je u petak, 24. travnja, u Gradskoj knjižnici Senj prezentaciju pod nazivom "Leteće cvijeće Sjevernog Velebita".

Dr. sc. Iva Mihoci, viša muzejska savjetnica u zagrebačkom Hrvatskom prirodoslovnom muzeju, okupljenima je prezentirala rezultate dosadašnjih istraživanja faune leptira Nacionalnog parka, s naglaskom na zanimljive detalje njihove biologije, ulogu u ekosustavu, ali i ugroženost. U NP Sjeverni Velebit, iako je relativno male površine, dosad su zabilježene čak 72 vrste leptira, što je više od trećine svih vrsta danjih leptira koje žive u Hrvatskoj.

Opširnije...
Obilježavanje Dana planeta Zemlje i Dana Grada Senja
21/04/2015

Povodom obilježavanja 22. travnja, Dana planete Zemlje i Dana Grada Senja organiziramo predavanje uz prezentaciju pod nazivom "Leteće cvijeće Sjevernog Velebita" - dr. sc. Ive Mihoci. Predavanje će se održati u petak, 24. travnja u 19,30 sati u Gradskoj knjižnici Senj.

Na području Parka upravo je u tijeku radionica „Jačanje uloge čuvara prirode i djelatnika stručnih službi u monitoringu NATURA 2000 vrsta – monitoring djetlovki u gorskoj Hrvatskoj“ koju orgaizira Državni Zavod za zaštitu prirode u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i prirode i potporu Projekta integracije u EU Natura 2000 (NIP). Također i ova radionica na kojoj sudjeluju kolege iz ostalih nacionalnih parkova i parkova prirode je još jedan naš doprinos obilježavanju Dana planeta Zemlje

Opširnije...
Natječaj za radno mjesto stručni/a referent/ica - informator/ica III. vrste - na određeno vrijeme (sezonski rad) - 1 izvršitelj/ica – OBAVIJEST O RAZGOVORU S KANDIDATIMA
17/04/2015

U natječajnom postupku za radno mjesto stručni/a referent/ica - informator/ica III. vrste - na određeno vrijeme (sezonski rad) - 1 izvršitelj/ica, objavljenom u Narodnim novinama br. 35/2015. i službenim web stranicama Ustanove te posredstvom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, obavještavamo kandidate da će se razgovor obaviti

dana 22. travnja 2015. godine (srijeda), u Upravi Javne ustanove „Nacionalni park Sjeverni Velebit“ u Krasnu, na adresi Krasno 96 (1. kat).

Tijekom razgovora provest će se provjera komunikacijskih vještina i poznavanja stranog jezika.

Pozivaju se slijedeći kandidati:

u 09:00 sati:                                                                 u 11:00 sati:

MARIJAN DEVČIĆ                                          IVAN ZIRDUM

ANTONIO DEVČIĆ                                         JOSIP ŠUT

KRISTINA UKOVIĆ                                        SVEN RUKAVINA

DEJAN DELAČ                                               DOMAGOJ VUKELIĆ

Sretan Uskrs!
02/04/2015
Natječaj za radno mjesto stručni/a referent/ica - informator/ica III. vrste - na određeno vrijeme (sezonski rad) - 1 izvršitelj/ica
26/03/2015

U Narodnim novinama br. 34/2015., http://narodne-novine.nn.hr/clanci/oglasi/2718088.html, objavljen je oglas kojim raspisujemo Natječaj za prijem sezonskog radnika/ice u radni odnos:

- stručni/a referent/ica - informator/ica III. vrste - na određeno vrijeme - 1 izvršitelj/ica.

 Tekst