Tekst

Novosti

Znanstveno-stručni skup „Od istraživanja k dobrom upravljanju Nacionalnim parkom Sjeverni Velebit“, Krasno, 24-25. svibnja 2017.g. - program
16/05/2017

Podsjećamo sve zainteresirane da se prijave na dvodnevni znanstveno-stručni skup pod nazivom Od istraživanja k dobrom upravljanju Nacionalnim parkom Sjeverni Velebit. Prijave za sudjelovanje bez izlaganja još uvijek su moguće do 18.05.2017. godine na linku http://skup2017.np-sjeverni-velebit.hr/

Skup se održava kao jedna od aktivnosti kojom obilježavamo Međunarodni dan biološke raznolikosti, Europski dan Parkova, Dan Nacionalnog parka Sjeverni Velebit, te 2. Tjedan parkova Hrvatske, a  zapravo će dati pregled rezultata dosadašnjeg znanstveno-stručnog rada na području našeg Parka. Ovaj skup ima i za cilj povezivanje i jačanje komunikacije između znanstvenika i stručnjaka, istraživača s različitih područja, ali i implementaciju rezultata znanstvenog i stručnog rada u upravljanju prostorom Parka.

Programom je predviđeno 36 usmenih i 14 posterskih izlaganja iz područja geologije, geomorfologije, zoologije, botanike, speleologije, biospeleologije, klime, kulturne baštine... Zahvaljujemo svim autorima koji su poslali svoje sažetke i prijavili sudjelovanje na Skupu!

Skup se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva zaštite okoliša i energetike, a suorganizator je Hrvatska agencija za okoliš i prirodu.

Više informacija na  http://skup2017.np-sjeverni-velebit.hr/

OBAVIJEST O IZBORU KANDIDATA
16/05/2017

U natječajnom postupku za radno mjesto stručni/a referent/ica - informator/ica III. vrste– 1 izvršitelj/ica na određeno vrijeme (sezonsko zapošljavanje), objavljen u Narodnim novinama br. 38/17 od dana 19. travnja 2017. godine te posredstvom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i web-stranice Ustanove, odabran je kandidat:

Nikola Novak

15. USPON NA ZAVIŽAN 2017. (od 0 do 1594 m n.v.) – Rekreativna biciklistička utrka
12/05/2017

Pozivamo sve zainteresirane ljubitelje vožnje biciklom da sudjeluju na rekreativnoj biciklističkoj utrci 15. Uspon na Zavižan 2017. (od 0 do 1594 m n.v.) koja će se održati dana 24. lipnja 2017. godine (subota) u organizaciji JU NP Sjeverni Velebit, BBK Senj, TZ Grada Senja i JU PP Velebit.

Ovisno o tjelesnoj pripremljenosti sudionika, start br. 1 je na 0 m n.v. u Senju, a start br. 2 u Oltarima, na 940 m n.v. Staza je dugačka 38 km, start je na Jadranskoj magistrali u centru Senja, a zatim ide magistralom južno pa nakon 1 km skreće lijevo na brdo Trbušnjak, te se penje prema selu Rončević Dolac (6 km od starta). Navedeni dio utrke je asfaltna cesta, a zbog naglog uspona je prilično zahtjevan za vožnju. Na 10 km od starta (1 km iza sela Nekići) trasa utrke skreće lijevo prema Oltarima. Taj dio staze je uglavnom makadamska cesta, s 2,5 km asfaltirane ceste prije Oltara. Od Oltara (start br. 2), staza prvih 250 m ide asfaltiranom županijskom cestom prema Krasnu, nakon čega se skreće desno na asfaltirani put prema Nacionalnom parku Sjeverni Velebit (oko 7,5 km), a potom od Babić Siče je makadamski put (oko 9 km), sve do posljednjih 650 m uspona asfaltiranom cestom do Planinarskog doma Zavižan gdje je cilj utrke.

Opširnije...
OBAVIJEST O ODABIRU KANDIDATA I DATUMU ODRŽAVANJA RAZGOVORA
09/05/2017

NATJEČAJ ZA RADNO MJESTO VIŠI/A STRUČNI/A REFERENT/ICA INFORMATOR/ICA III VRSTE –

1 izvršitelj/ica na određeno vrijeme

-       odabrani kandidati koji udovoljavaju uvjetima Natječaja pozivaju se na razgovor i testiranje:

Razgovor i testiranje će se održati u ponedjeljak, 15. svibnja 2017. godine u zgradi Ustanove u Krasnu, prema slijedećem rasporedu:

Vrijeme: 8,00 sati

Nikola Novak

Ana Matasić

Tihana Čavlović

Kristina Nikolić

Testiranje će se sastojati od provjere rada na računalu i poznavanja stranog jezika.

Molimo kandidate da nam do petka, 12. svibnja, do 12,00 sati, potvrde svoj dolazak (telefonom ili e-mailom).

OBAVIJEST O IZBORU KANDIDATA
04/05/2017

U natječajnom postupku za radno mjesto viši/a stručni/a referent/ica - informator/ica I. vrste– 1 izvršitelj/ica na određeno vrijeme (sezonsko zapošljavanje), objavljen u Narodnim novinama br. 38/17 od dana 19. travnja 2017. godine te posredstvom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i web-stranice Ustanove, odabran je kandidat:

Vedran Katalinić, mag. oec.

OBAVIJEST O ODABIRU KANDIDATA I DATUMU ODRŽAVANJA RAZGOVORA I TESTIRANJA KANDIDATA
02/05/2017

NATJEČAJ ZA RADNO MJESTO VIŠI/A STRUČNI/A REFERENT/ICA INFORMATOR/ICA I VRSTE –

1 izvršitelj/ica na određeno vrijeme

-       odabrani kandidati koji udovoljavaju uvjetima Natječaja pozivaju se na razgovor i testiranje:

Razgovor i testiranje će se održati u četvrtak, 04. svibnja 2017. godine u zgradi Ustanove u Krasnu, prema slijedećem rasporedu:

Vrijeme: 9,00 sati

Ana Matasić

Vedran Katalinić

Testiranje će se sastojati od provjere rada na računalu i poznavanja stranog jezika.

Molimo kandidate da nam do srijede, 03. svibnja, do 12,00 sati, potvrde svoj dolazak (telefonom ili e-mailom).

DANAS U PARKU
21/04/2017

Snijeg nije zaobišao ni naš Park - pogledajte nekoliko fotografija snimljenih danas u Parku!

Cesta do Zavižana u međuvremenu  je očišćena i prohodna je za osobna vozila, uz obaveznu zimsku opremu.

OBAVIJEST O NATJEČAJU - INFORMATORI
20/04/2017

Na temelju čl. 21. Statuta ravnateljica Javne ustanove „Nacionalni park Sjeverni Velebit“, po pribavljenoj prethodnoj suglasnosti nadležnog Ministarstva zaštite okoliša i energetike, donijela je Odluku kojom se raspisuje

NATJEČAJ

za radna mjesta:

a) viši/a stručni/a referent/ica informator/ica I. vrste – 1 izvršitelj/ica na određeno vri­jeme.

b) stručni/a referent/ica – informator/ica III. vrste – 1 izvršitelj/ica na određeno vri­jeme.

Natječaj je objavljen u Narodnim novinama br. 38/17 od 19. travnja 2017. godine, te posredstvom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Osnivanje UNESCO Geoparka na području Velebita i Like
11/04/2017

U sklopu priprema za osnivanje UNESCO Geoparka na području Velebita i Like održan je sastanak u Parku prirode Papuk, jedinom hrvatskom geoparku. Na sastanku su sudjelovali predstavnici Nacionalnog parka Paklenica, Parka prirode Velebit i Nacionalnog parka Sjeverni Velebit. U ovu inicijativu uključen je još i Pećinski park Grabovača, čiji predstavnici nisu mogli sudjelovati na sastanku. Sastanku su prisustvovali i predstavnici Parka prirode Biokovo, koji također imaju namjeru osnivanja UNESCO Geoparka na području Biokova. Iako bi vjerojatno, s obzirom na vrijednosti koje posjeduju, svako od navedenih zaštićenih područja moglo i zasebno aplicirati za dobivanje statusa geoparka, sagledavajući situaciju na području Ličko-senjske županije, ali i svrhu proglašenja geoparkova, najviše smisla ima geopark razvijati kao puno širu priču koja bi obuhvatila ne samo Velebit, već i krške rijeke i polja u njegovu zaleđu.

Opširnije...
Parkovi Hrvatske na sajmu Place2Go
14/03/2017

Posjetitelji međunarodnog sajma turizma Place2Go, koji će se održati od 17. do 19. ožujka u Areni Zagreb, i ove će godine moći uživati u ljepotama hrvatskih zaštićenih područja. Na interaktivnom štandu brenda Parkovi Hrvatske 8 nacionalnih parkova i 11 parkova prirode predstavit će svoje  vrijednosti, programe i atrakcije, a njihovi djelatnici posjetitelje će podsjetiti na važnost očuvanja prirode.

Brend Parkovi Hrvatske pokrenut je 2014. godine s ciljem promocije svih hrvatskih nacionalnih i parkova prirode, koji su najprepoznatljivija i najposjećenija nacionalna zaštićena područja. Uz to, parkovi su i glavni stupovi očuvanja prirode i bioraznolikosti, pametnog korištenja i održivog razvoja dragocjenih prirodnih resursa te su nositelji ekonomskog razvoja lokalnih područja u kojima se nalaze.

Opširnije...


Tekst