Tekst

Novosti

Predstava za djecu povodom 20. rođendana Parka
24/05/2019

Povodom 20. rođendana Parka (28. svibnja) pozivamo vas na predstavu "Naš zeleni svijet" koja će se održati u utorak (28.05.2019.) s početkom u 12:00 sati u Pučkom otvorenom učilištu Militina Cihlara Nehajeva u Senju.

Predstva je ekološke tematike koja  na zanimljiv i zabavan način educira predškolsku djecu i djecu nižih razreda osnovne škole o temama održivog gospodarenja otpadom i ekologije. Govori o reciklaži, kroz interaktivnu igru s djecom, uči djecu, prije svega o očuvanju prirode, što oni sami mogu učiniti kako bi bilo manje smeća, te kako reciklirati  nepotrebne stvari.

Humanitarno-volonterska akcija INE-2.dio
24/05/2019

U sklopu humanitarno-volonterske akcije INE, predstavnici tvrtke su uz donaciju šest računala organizirali i radionicu, kviz te zakusku za djecu područne škole Dr. Milana Anića u Krasnu. Djeca i djelatnici škole u znak zahvalnosti pripremili su im igrokaz te su svi dobro zabavili i ponešto novo naučili. Nakon radionica zajednički obilaze Kuću Velebita i Park.

Sudjelovanje na 9. Danima otvorenih vrata Hrvatskog šumarskog instituta - Jastrebarsko
24/05/2019

Radionicom za djecu "Otkrijte zanimljivosti Nacionalnog parka Sjeverni Velebit" predstavili smo se 23. svibnja na 9. Danima otvorenih vrata Hrvatskog šumarskog instituta u Jastrebarskom.Tema je bila „Drveće – spomenici prirode". Djelatnici stručne službe održali su sedam radionica (info punkt i nagradni kviz) na kojima je sudjelovalo oko 170 djece.

Predstavljanje vodiča „Biljni svijet Premužićeve staze na Velebitu“
15/05/2019

Javne ustanove „Park prirode Velebit“ i „Nacionalni park Sjeverni Velebit“ pozivaju Vas na promocijsku turneju zajedničkog tiskanog izdanja pod naslovom

„Biljni svijet Premužićeve staze na Velebitu“, Slikovni vodič s 2750 fotografija

autorskog tima – Kremer Dario, Brkljačić Ana i Randić Marko.

Opširnije...

Obavijest o natječaju - stručni/a referent/ica – informator/ica III. vrste – 1 izvršitelj/ica na određeno vrijeme
08/05/2019

Na temelju čl. 21. Statuta Javne ustanove „Nacionalni park Sjeverni Velebit“, ravnateljica Javne ustanove „Nacionalni park Sjeverni Velebit“, po već pribavljenoj prethodnoj suglasnosti nadležnog Ministarstva zaštite okoliša i energetike, donijela je odluku kojom se raspisuje

NATJEČAJ

za radno mjesto - stručni/a referent/ica – informator/ica III. vrste - 1 izvršitelj/ica na određeno radno vrijeme.

Natječaj je objavljen u Narodnim novinama br. 46/19 od 08. svibnja 2019. godine, te posredstvom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

17. USPON NA ZAVIŽAN 2019. (od 0 do 1594 m n.v.) – Rekreativna biciklistička utrka
07/05/2019

Pozivamo sve zainteresirane ljubitelje vožnje biciklom da sudjeluju na rekreativnoj biciklističkoj utrci 17. Uspon na Zavižan 2019. (od 0 do 1594 m n.v.) koja će se održati dana 22. lipnja 2019. godine (subota) u organizaciji JU NP Sjeverni Velebit, BBK Senj, TZ Grada Senja, Grad Senj i  JU PP Velebit.

Ovisno o tjelesnoj pripremljenosti sudionika, start br. 1 je na 0 m n.v. u Senju, a start br. 2 u planinskom naselju Krasno, na oko 800 m n.v.

PRIJAVE PUTEM LINKA

START 1 (START SENJ): je na Jadranskoj magistrali u centru Senja, a zatim ide magistralom južno pa nakon 1 km skreće lijevo na brdo Trbušnjak, te se penje prema selu Rončević Dolac (6 km od starta). Navedeni dio utrke je asfaltna cesta, a zbog naglog uspona je prilično zahtjevan za vožnju. Na 10 km od starta (1 km iza sela Nekići) trasa utrke skreće lijevo prema Oltarima. Taj dio staze je uglavnom makadamska cesta, s 2,5 km asfaltirane ceste prije Oltara. Od Oltara staza prvih 250 m ide asfaltiranom županijskom cestom prema Krasnu, nakon čega se skreće desno na asfaltirani put prema Nacionalnom parku Sjeverni Velebit (oko 7,5 km), a potom od Babić Siče je makadamski put (oko 9 km), sve do posljednjih 650 m uspona asfaltiranom cestom do Planinarskog doma Zavižan gdje je cilj utrke. Dužina staze je 38 km.

START 2 (START KRASNO): Okupljanje je kod Upravne zgrade Parka . Staza ide asfaltnom cestom kroz mjesto do zaseoka Vukelići te dalje makadamskom cestom do skretanja prema NP Sjeverni Velebit i cilju kod planinarskog Doma Zavižan gdje je cilj utrke. Dužina staze je 38 km.

Opširnije...
Obavijest o stanju u Parku
30/04/2019

Dragi posjetitelji, s obzirom na snijeg koji je jučer pao ukoliko se odlučite na dolazak u NP Sjeverni Velebit molimo Vas da budete oprezni. U prilogu se nalaze današnje fotografije od glavnog ulaza Babić Siča prema Zavižanu. Cesta nije pogodna za autobuse niti za manja osobna vozila. Također nije prohodna cesta prema Štirovači iz smjera Krasna.

Humanitarno-volonterska akcija INE
26/04/2019

U sklopu humanitarno-volonterske akcije INE, u Krasnu 25.04.2019., predstavnici tvrtke, gđa Nina Kovačić i gosp. Damir Takač, donirali su 6 osobnih računala područnoj osnovnoj školi Dr. Milana Anića, koja će školarcima poboljšati uvjete rada i učenja, te im pomoći u svladavanju novih znanja. Tom su prilikom djelatnici INE posjetili i Kuću Velebita.

Kuća Velebita - Dan grada Senja
26/04/2019

Poštovani posjetitelji,

u subotu, 27.04.2019., u povodu obilježavnja Dana grada Senja, Kuća Velebita imati će Dan otvorenih vrata (radno vrijeme od 08:00 do 16:00), sa besplatnim ulazom za sve individualne posjetitelje. Uz organizirana stručna vođenja u 10:00 i 14:00 sati, za one najmlađe održati će se i likovna radionica Životinje iz priča, sa početkom 12:00. Otkrivati ćemo priče, basne i legende u kojima su neke od životinja glavni likovi stalnog postava Kuće Velebita.

Ulaz Babić Siča otvaramo za posjetitelje u petak, 26. travnja 2019.!
25/04/2019

Obavještavamo sve posjetitelje da je ulaz Babić Siča otvoren od petka, 26. travnja 2019. godine.

Stanje na cesti od Babić Siče do Zavižana je sljedeće:

Cesta je prohodna za osobne automobile, kombi vozila i manje autobuse, ali mjestimice još ima snijega, posebno na zavojitim dijelovima i NEPROHODNA je za velike autobuse.

Prema Alanu, cesta iz smjera Jablanca je čista, a i iz smjera Krasna i Štirovače se također može pristupiti osobnim automobilom do Alana.

Zbog promjenjivih vremenskih uvjeta dobro isplanirajte svoj izlet, pogledajte vremensku prognozu i raspitajte se o stanju na cestama te se adekvatno opremite.

Radno vrijeme Ulaza Babić Siča od 26.travnja 2019.g. je:

ned – čet 08:00 – 16:00

pet – sub 08:00 – 17:00Tekst