Tekst

Novosti

Sretan Božić i Nova godina!
19/12/2019

Svim ljudima dobre volje, kolegama, partnerima, suradnicima i naravno svim posjetiteljima želimo sve najbolje za nadolazeće blagdane te puno sreće i uspjeha u 2020. godini!

OBAVIJEST O NATJEČAJU - STRUČNI/A SURADNIK/CA EDUKATOR/ICA
19/12/2019

Na temelju članka 24. Temeljnoga kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama (Narodne novine br. 128/17) i čl. 21. Statuta Javne ustanove „Nacionalni park Sjeverni Velebit“, a po pribavljenoj prethodnoj suglasnosti nadležnog Ministarstva zaštite okoliša i energetike za radno mjesto stručni/a suradnik/ca – edukator/ica – 2 izvršitelja/ice na neodređeno vrijeme (KLASA: 112-01/18-01/06, URBROJ: 517-03-1-1-18-171 od 31. prosinca 2018.) ravnateljica Javne ustanove „Nacionalni park Sjeverni Velebit“, donijela je Odluku kojom se raspisuje

 NATJEČAJ

za radno mjesto:

stručni/a suradnik/ca – edukator/ica – 1 izvršitelj/ica na neodređeno vrijeme


Natječaj se objavljuje u Narodnim novinama br. 124/19, od 18. prosinca 2019. godine, te posredom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i na oglasnoj ploči Ustanove

Obilježen Međunarodni dan planina
13/12/2019

U organizaciji JU NP Sjeverni Velebit je u petak, 13. prosinca 2019., u Krasnu prigodnim programom obilježen Međunarodni dan planina, ali i 20 godina od osnutka Nacionalnog parka.

Program je počeo u poslijepodnevnim satima, ispred Društvenog doma gdje je započelo kuhanje kotlića, sa brojnim sudionicima, te kuhanje vina. U prostorijama Doma lokalni OPG-ovi su svoje proizvode ponudili posjetiteljima, a održane su i dvije zanimljive predstave, prvo učenika područne škole Dr. Milana Anića Krasno pod nazivom Učenici pjevaju, recitiraju, glume šumu i planinu, a zatim i kazališta Animino Keko Eko. Program je upotpunjen oslikavanjem lica, onih najmlađih, ali i onih nešto starijih.

Glavni dio programa započeo je uvodnim govorom ravnateljice Parka Irene Glavičić Sertić, koja je uz, pozdrave dobrodošlice, najavila i 3 zanimljive prezentacije. Prvo je geologinja Parka, mr. sc. Dubravka Kljajo, održala poučnu prezentaciju na temu ovogodišnjeg dana planina Važnost planina za mlade, ali se i kratko osvrnula na dosadašnjih 20 godina Parka. Dr. sc. Boris Hrašovec sa Šumarskog fakulteta iz Zagreba, u sklopu dugogodišnjeg monitoringa potkornjaka na području Parka održao je prezentaciju Potkornjaci - diplomirali šumarstvo dok su dinosauri hodali Zemljom. A povodom ovogodišnjeg objavljivanja knjige Biljni svijet Premužićeve staze, dr. sc. Dario Kremer ukratko je predstavio ovaj slikovni vodič.

Između prezentacija nastupila su djeca polaznici škole gitariziranja pod mentorstvom Domagoja Biondića, a to su bili: Luka Krmpotić i Roko Tomljanović.

Nakon predavanja, uslijedilo je prigodno druženje i degustacija kotlića i kuhanog vina, a glazbeni program upotpunili su TS Arija iz Senja.

Još jednom zahvaljujemo se svima te Vas pozivamo i slijedeće godine da nam se pridružite!

 

Ispitivanje stavova javnosti o risu u Lici i Gorskom kotaru
10/12/2019

Jeste li ikada vidjeli risa? Ako jeste, onda ste pravi sretnik. A što mislite o repopulaciji ove mačke kod nas u Hrvatskoj? Je li ona potrebna? Zanimaju nas vaši stavovi!

Upitniku o vašim stavovima o risu možete pristupiti ovdje: UPITNIK

(https://forms.gle/2i8b2LxokLHukPom8)

Opširnije...
Obilježavanje Međunarodnog dana planina 2019
05/12/2019

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana planina i 20 godina od proglašenja Nacionalnog parka, Javna ustanova „Nacionalni park Sjeverni Velebit“ poziva Vas u petak, 13. prosinca 2019. g., od 16:00 sati u Krasno na prigodni program i druženje.

Tema Međunarodnog dana planina 2019. je ˝Važnost planina za mlade˝, što je izvrsna prilika da mlađe generacije preuzmu vodeću ulogu i zatraže da planinska područja i narodi koji tamo žive postanu okosnice u nacionalnim i međunarodnim razvojnim planovima, te dobiju više pažnje, ulaganja i istraživanja.

Opširnije...
Radno vrijeme ulaza Babić Siča
02/12/2019

Poštovani posjetitelji,

zbog zimskih uvjeta, cestovni pristup parku je otežan i obavezna je zimska oprema za vozila. Od 02. prosinca  2019.g., ulaz Babić Siča biti će otvoren od petka do nedjelje od 08:00 do 16:00 sati!

Obavijest o izboru kandidata
29/11/2019

U natječajnom postupku za radno mjesto stručni/a suradnik/ica - edukator/ica u Javnoj ustanovi „Nacionalni park Sjeverni Velebit”, po objavljenom javnom natječaju u Narodnim novinama br. 104/19 te posredovanjem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, kao i na web stranici Nacionalnog parka, donijeta je Odluka o izboru kandidata:

Branimir Šajatović

OBAVIJEST O ODABIRU KANDIDATA I DATUMU ODRŽAVANJA RAZGOVORA I TESTIRANJA KANDIDATA
20/11/2019

NATJEČAJ ZA RADNO MJESTO STRUČNI/A SURADNIK/ICA – EDUKATOR/ICA- 2 izvršitelja/ice na neodređeno vrijeme

-    odabrani kandidati pozivaju se na razgovor i testiranje:

N.T.

B.Š.

Testiranje će se održati u utorak, 26. studenoga 2019. godine, s početkom u 10.00 sati,  u zgradi Ustanove u Krasnu.

Testiranje se sastoji od općeg i posebnog dijela te od psihološke procjene kandidata. Opći dio testiranja obuhvaća znanja iz zakonskog propisa koji regulira zaštitu prirode, poznavanja posebnih propisa koji reguliraju zaštitu prirode i poznavanja rada, ustrojstva, karakteristika i osobitosti Nacionalnog parka Sjeverni Velebit". Pravni izvori za testiranje: Zakon o zaštiti prirode (NN 80/13, 15/18 i 14/19) i Uredba o ekološkoj mreži i nadležnostima javnih ustanova za upravljanje područjima ekološke mreže (NN 80/2019).  Ostale relevantne informacije o Nacionalnom parku Sjeverni Velebit potrebne za testiranje nalaze se u Planu upravljanja Nacionalnim parkom Sjeverni Velebit http://www.np-sjeverni-velebit.hr/upravljanje/propisi/dokumenti/NPSV_Plan_upravljanja.pdf  te na mrežnim stranicama Nacionalnog parka http://www.np-sjeverni-velebit.hr/ . Posebni dio testiranja obuhvaća praktičnu provjeru informatičkog znanja i stranog jezika.

Po utvrđenim rezultatima pisanog testiranja, kandidati koji zadovolje odnosno koji na svakom dijelu testiranja ostvare najmanje 50% bodova, biti će pozvani na razgovor.

Molimo kandidate da svoj dolazak potvrde do ponedjeljka, 25. studenoga 2019. godine do 13:00 sati.

Kuća Velebita – radionica Istraživači Velebita – rano znanstveno (STEM) obrazovanje za zanimanja 21. stoljeća
08/11/2019

Danas je u Krasnu u Kući Velebita održano obrazovno događanje za osnovnoškolce iz Krasna, Senja i Otočca pod nazivom Istraživači Velebita – rano znanstveno (STEM) obrazovanje za zanimanja 21. stoljeća. Organizator programa je Javna ustanova Nacionalni park Sjeverni Velebit, u suradnji s projektima PMF-Lumen (Prirodoslovno-matematički fakultet, Sveučilište u Zagrebu), Znanstveno (STEM/STEaM) obrazovanje od rane dobi (Hrvatsko fizikalno društvo) i STEaM Lika (ZIR i SD Velebit).

Opširnije...
Radno vrijeme ulaza Babić Siča
31/10/2019

Poštovani posjetitelji,

od 01. studenog 2019.g., ulaz u Nacionalni park Babić Siča raditi će svaki dan od 08:00 do 16:00 sati!Tekst