Tekst

Novosti

OBAVIJEST O NATJEČAJU - INFORMATOR I. VRSTE I EDUKATOR
28/09/2017

Na temelju članka 24. Temeljnoga kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama (Narodne novine br. 24/17) i članka 21. Statuta Javne ustanove “Nacionalni park Sjeverni Velebit” ravnateljica Javne ustanove „Nacionalni park Sjeverni Velebit“, po pribavljenoj prethodnoj suglasnosti nadležnog Ministarstva zaštite okoliša i energetike (KLASA:112-01/14-01/04, URBROJ:517-03-1-1-17-643 od 14. lipnja 2017.), donijela je Odluku kojom se raspisuje

 N A T J E Č A J

 za radna mjesta:

 a)    stručni/a suradnik/ca – edukator/ica 

        - 1 izvršitelj/ica na određeno vrijeme (rad na EU projektu „Centar za posjetitelje Krasno“ tijekom razdoblja ugovora na snazi).

        - 1 izvršitelj/ica na određeno vrijeme (rad na EU projektu "Centar za posjetitelje Krasno" tijekom razdoblja ugovora na snazi) - zamjena do povratka djelatnice s rodiljnog/roditeljskog dopusta.

b)     viši/a stručni/a referent/ica informator/ica I. vrste 

       -  1 izvršitelj/ica na određeno vrijeme  (rad na EU projektu „Centar za posjetitelje Krasno“ tijekom razdoblja ugovora na snazi).

Natječaj se objavljuje u Narodnim novinama br. 96/17, od 27. rujna 2017. godine, te posredom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i na oglasnoj ploči Ustanove.

 

Obilježavanje Dana europske baštine – radionica na temu Baština i priroda: krajolik mogućnosti
25/09/2017

Dani europske baštine obilježavaju se tradicionalno tijekom rujna i listopada, a budući da je ovogodišnja zajednička tema većine zemalja Vijeća Europe Baština i priroda: krajolik mogućnosti, u obilježavanje se uključila i Javna ustanova „Nacionalni park Sjeverni Velebit“.

U suradnji s Gradskom Knjižnicom Senj i samostalnom umjetnicom ilustratoricom Zrinkom Ostović uključili smo se u predstavljanje dječjih publikacija na temu baština i priroda s posebnim osvrtom o ulozi slikovnica u promociji kulturne i prirodne baštine. Predstavljanje i čitanje slikovnice „Leptir i mrav“, kratka prezentacija Nacionalnog parka Sjeverni Velebit s naglaskom na tri velike zvijeri – medvjeda, vuka, risa, te radionica izrade razglednica (kartolina) održati će se u srijedu 27.09.2017. g., u 10:00 sati, u prostorima Gradske knjižnice Senj. Na radionici će sudjelovati djeca 2. razreda OŠ S. S. Kranjčevića -  Senj, a naravno da su dobrodošli i svi ostali koji žele sudjelovati.

Obilježavanje Dana europske baštine već dugi niz godina stavlja u fokus zajedničko kulturno naslijeđe europskog kontinenta te na taj način širi znanje i podiže svijest, kako o vlastitom kulturnom naslijeđu, tako i o vrijednostima drugih kultura, temeljene na međusobnoj toleranciji i poštovanju.

Redizajnirana brošura Parkovi Hrvatske
21/09/2017

Možete pogledati redizajniranu brošuru Parkovi Hrvatske – vodič kroz nacionalne parkove i parkove prirode Republike Hrvatske, na hrvatskom i engleskom jeziku, koja nas vodi kroz 8 nacionalnih parkova i 11 parkova prirode, a među njima i kroz naš Park - Planinom koja osvaja.

Obavijest o izboru kandidata
18/09/2017

U natječajnom postupku za radno mjesto stručnog/e voditelja/ice - Odjela stručnih poslova zaštite, održavanja, očuvanja, promicanja i korištenja u Javnoj ustanovi „Nacionalni park Sjeverni Velebit“, po objavljenom javnom natječaju u Narodnim novinama br. 73/17, od 26. srpnja 2017., u javnom glasilu „Večernji list“ , od 26. srpnja 2017., te posredovanjem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, kao i na web stranici Nacionalnog parka. Upravno vijeće Javne ustanove „Nacionalni park Sjeverni Velebit“ na svojoj 13. sjednici održanoj dana 18. rujna 2017. godine, na temelju članka 28. stavka 2. Statuta Javne ustanove „Nacionalni park Sjeverni Velebit“, donijelo je Odluku (KLASA:612-07/17-01/33, URBROJ: 2125/18-01-17-02) o izboru stručnog/e voditelja/ice u Javnoj ustanovi „Nacionalni park Sjeverni Velebit, odabrana je kandidatkinja

Katarina Blažević, dipl. ing. agr.

Zahvala vatrogasnim postrojbama na gašenju požara
12/09/2017

Zahvaljujemo svim vatrogasnim postrojbama koje su sudjelovale u gašenju požara na Velebitu:

JVP Grada Senja, DVD Senj, DVD Sveti Juraj, DVD Brinje, DVD Krasno, DVD Kuterevo, DVD Sinac, DVD Otočac, JVP Gospić, JVP Plitvička jezera, DVD Pazarište, DVD Vrhovine, DVD Perušić, DVD Novalja, JVP Rijeka, JVP Opatija, JVP Krk, DVD Krk, DVD Lovran, DVD Kras, DVD Sisol Mošćenička Draga, DVD Novi Vinodolski, DVD Rab, DVD Lopar, DVD Baška, VZ Bakar, DVD Kalna, DVD Opatija, DVD Učka, DVD Kastav, DVD Drenova, DVD Čavle, DVD Jelenje, DVD Liburnija, DVD Halubijan, DVD Vrbovsko, JVP Delnice, DVD Delnice, Park prirode „Velebit“ čuvari prirode.

Zahvaljujemo se i svim posjetiteljima na razumijevanju.

Hvala vam svima!

Speleološka ekspedicija „Rožanski kukovi 2017.
05/09/2017

Strogi rezervat Hajdučki i Rožanski kukovi značajan je ne samo po najvećoj gustoći pojave speleoloških objekata na području Hrvatske, nego su ovdje i najdublje jame Hrvatske i Dinarskog krša po mnogo čemu značajne u svjetskim okvirima. O perspektivnosti speleoloških i znanstvenih istraživanja tog područja govore i rezultati ovogodišnje speleološke ekspedicije „Rožanski kukovi 2017" održane od 23.7.2017. do 6.8.2017. u suradnji Speleološkog odsjeka PDS Velebit i Nacionalnog parka Sjeverni Velebit. Rijetka su područja u svijetu na kojima se u jednom istraživačkom ciklusu pronađe i istraži 22 nova speleološka objekta. Ove godine dubine jama su bile u rasponu od 10 do 110 m. Cilj istraživanja je osim inventarizacije prirodnih vrijednosti i izrade speleološkog nacrta, utvrđivanje i dokumentiranje njihovih svojstava, a što je posebno specifično za Sjeverni Velebit je stalni led pronađen i ove godine u većem broju jama. 

Opširnije...
Obavijest za posjetitelje - požar na južnoj granici Parka!
19/08/2017

Požar je uspiješno ugašen, te je Premužićeva staza otvorena za sve posjetitelje!

Obavještavamo sve posjetitelje da zbog požara na južnoj granici Parka (Grabarje, Visibaba, Starčević Podi, Gornja Branjevina) ne kreću na pješaćenje Premužićevom stazom od Alana prema Baškim Oštarijama i od Baških Oštarija prema Alanu.

OBAVIJEST O NATJEČAJU - RAVNATELJ/ICA
16/08/2017

 Na temelju članka 134. st. 1. al. 6. Zakona o zaštiti prirode (NN br. 80/13) i članka 14. st. 1. al. 6. i članka 26. st. 1. Statuta Javne ustanove „Nacionalni park Sjeverni Velebit", Upravno vijeće Javne ustanove „Nacionalni park Sjeverni Velebit", raspisuje

N A T J E Č A J

Za izbor ravnatelja/ravnateljice Javne ustanove „Nacionalni park Sjeverni Velebit“.

Natječaj se objavljuje u Narodnim novinama br. 80/17, od 16. kolovoza 2017. godine, u javnom glasilu "Večernji list", od 16. kolovoza 2017. godine, te posredstvom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i na oglasnoj ploči Ustanove.

ODLUKA O OBUSTAVI JAVNOG NATJEČAJA
04/08/2017

Na temelju članka 43. Zakona o ustanovama (NN 76/93, 29/97, 47/99 I 35/08) Upravno vijeće Javne ustanove "Nacionalni park Sjeverni Velebit", 27. srpnja 2017. donosi

ODLUKU O OBUSTAVI JAVNOG NATJEČAJA

I. Obustavlja se postupak javnog natječaja za izbor ravnatelja/ice Javne ustanove „Nacionalni park Sjeverni Velebit“ (KLASA: 112-03/17-01/01, URBROJ: 2125/18-01-17-1) objavljen 02. lipnja 2017.g. u Narodnim novinama br. 52/17, web stranici Ustanove, oglasnoj ploči i web stranici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područna služba u Senju te Večernjem listu.

II. Postupak provedbe javnog natječaja iz točke I. ove odluke obustavlja se zbog bitno promijenjenih okolnosti.

III. Ova odluka objavit će se u Narodnim novinama i na web-stranici Ustanove.

IV. Ova odluka stupa na snagu danom donošenja.

Obustava postupka natječaja se objavljuje u Narodnim novinama br. 77/17. od 4. kolovoza 2017.

Otvorena Kuća Velebita
03/08/2017

„Kuća Velebita“ - Centar za posjetitelje Krasno, otvorila je svoja vrata posjetiteljima. Na svečanom otvorenju koje je upriličeno jučer u Krasnu, 02. kolovoza 2017. godine, sudjelovali su ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, kao izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.
 
Novoizgrađeni posjetiteljski centar, projekt je vrijedan 30,9 milijuna kuna te je isti sufinanciran sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnoga programa Regionalna konkurentnost 2007-2013. Cilj je projekta unaprijediti uvjete za razvoj turizma u Ličko-senjskoj županiji etablirajući Krasno i Nacionalni park Sjeverni Velebit kao jedinstvenu destinaciju koja prirodno povezuje kontinentalnu i priobalnu turističku ponudu Županije.
U ime domaćina, prisutnima se uvodno obratila ravnateljica Nacionalnog parka Sjeverni Velebit Mirjana Javor te istaknula da će novi centar omogućiti još kvalitetniju prezentaciju prirodnih i kulturnih vrijednosti Sjevernog Velebita i turističkih sadržaja čitave Ličko-senjske županije. U „Kući Velebita“ posjetitelji će imati priliku saznati informacije o klimi, ekosustavima, vrstama, kulturnoj baštini i geološkim osobitostima Nacionalnog parka Sjeverni Velebit te će im se također približiti proces nastanka jama i spilja, kao i povijest njihova istraživanja.
Ministrica Žalac u svojem je obraćanju pozdravila sve prisutne u ime predsjednika Vlade Republike Hrvatske, Andreja Plenkovića te čestitala Ličko−senjskoj županiji, ravnateljici Nacionalnog parka Sjeverni Velebit i svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta.

Opširnije...


Tekst