Tekst

Novosti

DANAS U PARKU
21/04/2017

Snijeg nije zaobišao ni naš Park - pogledajte nekoliko fotografija snimljenih danas u Parku!

Cesta do Zavižana u međuvremenu  je očišćena i prohodna je za osobna vozila, uz obaveznu zimsku opremu.

OBAVIJEST O NATJEČAJU - INFORMATORI
20/04/2017

Na temelju čl. 21. Statuta ravnateljica Javne ustanove „Nacionalni park Sjeverni Velebit“, po pribavljenoj prethodnoj suglasnosti nadležnog Ministarstva zaštite okoliša i energetike, donijela je Odluku kojom se raspisuje

NATJEČAJ

za radna mjesta:

a) viši/a stručni/a referent/ica informator/ica I. vrste – 1 izvršitelj/ica na određeno vri­jeme.

b) stručni/a referent/ica – informator/ica III. vrste – 1 izvršitelj/ica na određeno vri­jeme.

Natječaj je objavljen u Narodnim novinama br. 38/17 od 19. travnja 2017. godine, te posredstvom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Osnivanje UNESCO Geoparka na području Velebita i Like
11/04/2017

U sklopu priprema za osnivanje UNESCO Geoparka na području Velebita i Like održan je sastanak u Parku prirode Papuk, jedinom hrvatskom geoparku. Na sastanku su sudjelovali predstavnici Nacionalnog parka Paklenica, Parka prirode Velebit i Nacionalnog parka Sjeverni Velebit. U ovu inicijativu uključen je još i Pećinski park Grabovača, čiji predstavnici nisu mogli sudjelovati na sastanku. Sastanku su prisustvovali i predstavnici Parka prirode Biokovo, koji također imaju namjeru osnivanja UNESCO Geoparka na području Biokova. Iako bi vjerojatno, s obzirom na vrijednosti koje posjeduju, svako od navedenih zaštićenih područja moglo i zasebno aplicirati za dobivanje statusa geoparka, sagledavajući situaciju na području Ličko-senjske županije, ali i svrhu proglašenja geoparkova, najviše smisla ima geopark razvijati kao puno širu priču koja bi obuhvatila ne samo Velebit, već i krške rijeke i polja u njegovu zaleđu.

Opširnije...
Parkovi Hrvatske na sajmu Place2Go
14/03/2017

Posjetitelji međunarodnog sajma turizma Place2Go, koji će se održati od 17. do 19. ožujka u Areni Zagreb, i ove će godine moći uživati u ljepotama hrvatskih zaštićenih područja. Na interaktivnom štandu brenda Parkovi Hrvatske 8 nacionalnih parkova i 11 parkova prirode predstavit će svoje  vrijednosti, programe i atrakcije, a njihovi djelatnici posjetitelje će podsjetiti na važnost očuvanja prirode.

Brend Parkovi Hrvatske pokrenut je 2014. godine s ciljem promocije svih hrvatskih nacionalnih i parkova prirode, koji su najprepoznatljivija i najposjećenija nacionalna zaštićena područja. Uz to, parkovi su i glavni stupovi očuvanja prirode i bioraznolikosti, pametnog korištenja i održivog razvoja dragocjenih prirodnih resursa te su nositelji ekonomskog razvoja lokalnih područja u kojima se nalaze.

Opširnije...
Znanstveno-stručni skup u NP Sjeverni Velebit
01/03/2017

Pozivamo vas da sudjelujete na znanstveno-stručnom skupu koji će se povodom 18 godina osnivanja Parka i 16 godina rada Javne ustanove „Nacionalni park Sjeverni Velebit“, održati u Krasnu 24. i 25. svibnja 2017. godine.

Skup će se održati kao jedna od aktivnosti kojom ćemo obilježiti Međunarodni dan biološke raznolikosti, Europski dan Parkova, Dan Nacionalnog parka Sjeverni Velebit, te 2. Tjedan parkova Hrvatske.

Skup se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva zaštite okoliša i energetike, a suorganizator je Hrvatska agencija za okoliš i prirodu. Namijenjen je znanstvenicima i stručnjacima, članovima udruga koje se bave zaštitom prirode i okoliša, stručnim djelatnicima s područja zaštite prirode i okoliša te javnosti.

Više informacija na web-stranici skupa: http://skup2017.np-sjeverni-velebit.hr/

Plan nabave za 2017. godinu
27/02/2017
OBAVIJEST O IZBORU KANDIDATA
01/02/2017

U natječajnom postupku za radno mjesto tajnik/ca Ustanove – 1 izvršitelj/ica na određeno vrijeme (zamjena do povratka djelatnice s rodiljnog/roditeljskog dopusta), objavljen u Narodnim novinama br. 04/17 od dana 13. siječnja 2017. godine te posredstvom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i web-stranice Ustanove, odabrana je kandidatkinja

Matea Ostović.

OBAVIJEST O ODABIRU KANDIDATA I DATUMU ODRŽAVANJA RAZGOVORA I TESTIRANJA KANDIDATA
26/01/2017

NATJEČAJ ZA RADNO MJESTO TAJNIK/CA USTANOVE –

1 izvršitelj/ica na određeno vrijeme (zamjena do povratka djelatnice s rodiljnog/roditeljskog dopusta)

-       odabrane kandidatkinje koje udovoljavaju uvjetima Natječaja pozivaju se na razgovor i testiranje:

Razgovor i testiranje će se održati u ponedjeljak, 30. siječnja 2017. godine u zgradi Ustanove u Krasnu, prema slijedećem rasporedu:

Vrijeme: 9,00 sati

Ana Orešković

Matea Ostović

Vrijeme: 11,00 sati

Suzana Nekić

Ana Pemper

Testiranje će se sastojati od provjere rada na računalu i poznavanja stranog jezika.

Molimo kandidate da nam do petka, 27. siječnja, do 18,00 sati, potvrde svoj dolazak (telefonom ili e-mailom).

OBAVIJEST O NATJEČAJU
16/01/2017

Na temelju čl. 21. Statuta ravnateljica Javne ustanove „Nacionalni park Sjeverni Velebit“ donijela je Odluku kojom se raspisuje

NATJEČAJ

za radno mjesto:

         tajnik/ca Ustanove – 1 izvršitelj/ica na određeno vrijeme (zamjena do povratka djelatnice s rodiljnog/roditeljskog dopusta)

Natječaj je objavljen u Narodnim novinama br. 04/17 od dana 13. siječnja 2017. godine te posredstvom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

OBAVIJEST o javnom nadmetanju za prodaju osobnog vozila
16/01/2017

Na temelju ovlasti propisanih čl. 21. i čl. 22. st. 2. Statuta JU NP „Sjeverni Velebit“, Ravnateljica Ustanove oglašava prodaju putem usmenog javnog nadmetanja (licitacija) za osobno terensko vozilo u vlasništvu Ustanove, i to:

   - vozilo SUZUKI JIMNY 1.3, god. 2003.,
    - stanje putomjera 135 750 km
    - snaga motora 60 kW


Informacije o vozilima koje je predmetom ovog javnog nadmetanja zainteresirani mogu dobiti osobno u Upravi u Krasnu, na adresi Krasno 96, kontakt broj tel. 053 665 382, mob. 098 9651 397, e-mail: nadzor@np-sjeverni-velebit.hr.

Javno nadmetanje održati će se 20. siječnja 2017. g. (petak), u prostorijama Ustanove u Krasnu, Krasno 96, s početkom u 10,00 sati.Tekst